fördelarna med statligt lån modifiering program

2008 var det år då lågkonjunkturen verkligen uppfödda sitt huvud som bostadsmarknaden börjar ta ett dyk. Som svar, skrev Bushadministrationen upp ett statligt program lån ändring för att försöka motverka nedgången. Programmet var en byst, lämnar en dålig smak i munnen av hem-ägande Amerika.

President Obamas första drag i regeringsställning var Home Affordable program, som innehöll en mer beefed statliga lån ändring program för amerikaner att dra nytta av. Istället för att bara ändra några av kraven, programmet – antogs i mars 2009 – overhauled standardinställningarna krav och har erbjudit en total på $ 75 miljarder dollar till långivare för att uppmuntra dem att öppna sina armar för villaägare som behöver ändringar på sina bolån .

Vad detta hela handlar om att: Den nya regeringen lån ändring program har gjort att få en ändring enklare än någonsin.

Möjligen den största förändringen förutom $ 75 miljarder dollar av incitament är det faktum att programmet fungerar för husägare sida på ett mycket betydande sätt.

Under det föregående programmet, var värdet på fastigheten husägare försöker få en ändring på skulle inte gå lägre än 92 procent. Inte många husägare kan säga sin egendom har behållit ett värde nära det ursprungliga anskaffningsvärdet, och det omöjliga krav var orsaken till att programmet bara hjälpt ett par hundra familjer.

Den nya regeringen lån ändring program är exklusivt för dem vars egendom har sjunkit förbi att 92 procent varumärket. Det är olyckligt att så många bostäder har sjunkit till 60 eller till och med 40 procent av anskaffningsvärdet, men ett lån modifiering är tänkt att bandage över en del av denna skada.

Men, måste det sägas att ändringen gör lite för villaägare som har fallit fastighetsvärdena förutom att sänka sina betalningar – sin inteckning bygger fortfarande på inköpsvärdet. Lån modifiering påverkar huvudsakligen räntan, och inte värdet.

En annan stor del av det nuvarande programmet är att villaägare som har ansökt om ändring innan men diskvalificerades är berättigade att ansöka igen, oavsett orsaken till jäv innan. Detta är en fantastisk funktion för dem som tillämpats tidigare men var olämpliga eftersom de inte var i ekonomiska svårigheter på den tiden men är nu. Eftersom arbetslösheten är på en all-time high detta kan vara en stor lättnad att tusentals – kanske miljontals – människor.