fördelarna med refinansiering ditt hem inteckning

Ska jag refinansiera mitt lån? Detta är en fråga som många husägare när bolåneräntorna droppe eller människor befinner sig i olika ekonomiska situationer än när de först köpte huset. Även om inteckning refinansiering inte meningsfullt för alla, det finns definitivt fördelar med refinansiering. Här är några som du bör tänka på:

Fördel # 1: Spara pengar på räntebetalningar över tiden

De flesta människor refinansiera för att spara pengar när det kommer till sina räntebetalningar. När du refinansiera till en lägre ränta, det oftast inte ser ut som du gör en enorm skillnad, eftersom din månatliga inteckning betalning inte kommer att släppa så mycket.

Men, säger du fortfarande har 13 år kvar på ditt lån och du månatliga inteckning betalning sjunker med bara $ 25. Under lånets löptid, betyder det att du kommer att spara nästan 4000. De små besparingar kan verkligen börja lägga upp. Ett ord till de kloka: se till att dina avslutande kostnader inte förneka fördelarna med refinansiering. Om du kommer spara $ 4000, men du måste betala $ 4500 avslutande kostnader för refinansiering, du är bättre att inte spara $ 25 varje månad.

Fördel # 2: Sänka din månatliga betalningar

Även om refinansiering är vanligast för de som vill ha en lägre ränta, kan du refinansiera också för att sänka din månatliga betalningar. Med detta alternativ kommer du att förlänga löptiden för ditt lån. Så, om du fortfarande har $ 50.000 kvar på din inteckning och är tänkt att betala tillbaka det under loppet av ytterligare 10 år, kan du sänka din månatliga betalningar genom att betala tillbaka under loppet av 20 år till istället.

När du tar denna åtgärd, kommer du att betala mer i ränta i slutet, så det inte är vettigt att refinansiera om du närmar dig en desperat situation. När allt kommer du att få betala för stängning kostnader i detta fall, och eftersom din ekonomiska situation är inte bra, kommer dessa kostnader måste läggas till den totala lånet, kostar dig ännu mer pengar i ränta. Om du väljer det här alternativet, kommer vissa långivare ökar även din ränta. Men jämfört med avskärmning, kan refinansiering att sänka din månatliga betalningar vara ett bra val.

Fördel # 3: Konsolidering skuld

Om du har tillräckligt med kapital i ditt hem, kan du refinansiera din inteckning för att konsolidera andra skulder. Detta fungerar särskilt bra om du har en massa kreditkort skuld. Du sätter kapitalet i ditt hem när värdet på ditt hem ökar (på grund av förbättringar eller marknad tillstånd) eller när du gör en betalning som går mot principen om lånet (inte ränta). Din handpenning läggs initialt kapital, och de flesta långivare kräver minst detta belopp (ca 10% -20%) att bo med huset. Detta sätt, om du standard, kan banken sälja hem snabbt för att ta igen alla förluster, även om de måste sälja den för under mängden av din ursprungliga inteckning. När du refinansiera att få tillgång till ditt eget kapital, kan du ta ut pengar, åter lägga den till din inteckning totalt, så länge du håller att 10% till 20% intakt. Dessa pengar kan sedan användas för att betala av skulder där räntan är mycket högre än räntan på dina lån. I slutändan kommer du att spara pengar i de flesta fall (men glöm inte om avslutande kostnader, återigen).

Fördel # 4: förkorta avtalstiden

Du kan också refinansiera ditt hem för att betala tillbaka det från början. Betala av inteckningen tidigare än väntat är bra för din kredit och mindre krångel, eftersom du inte behöver komma ihåg att skicka ut månatliga inteckning kontroller. Med en typisk lån, som du skulle få med en begagnad bil lån eller studielån, är du mer än välkommen att betala av lånet så fort som möjligt.

Men med en inteckning, avskräcker långivare att betala av skulden tidigt. Långivare tjäna pengar genom att debitera dig ränta, och om du betala av din skuld verkligen tidigt, de miste om en hel del intresse pengar, eftersom ett hus är så dyrt. För att säkerställa att de inte förlorar alltför mycket inkomst, de tar en tidig betalning påföljd. Om du refinansiera, men du kan förkorta löptiden för ditt lån, vilket gör det möjligt att betala tillbaka det tidigare utan att betala böter.

Fördel # 5: Att få pengar tillbaka för hem förbättringar

Liksom med konsolidera skuld, kan du tjäna pengar på eget kapital i ditt hem för att få pengar för hem förbättringar. Långivare är oftast ombord med denna typ av refinansiering och kan även erbjuda dig en lägre ränta om du lägger tid på hem förbättringar, eftersom det kommer att förbättra värdet på hemmet.