fördelarna med refinansiering din inteckning

När du refinansiera en inteckning, du konvertera inteckning du redan har till ett nytt lån. Det nya lånet har oftast mer förmånliga villkor, till exempel en lägre ränta, som gör refinansiering värt. Refinansiering kan ha flera viktiga fördelar, varav de flesta lägger upp till pengar sparas under lånets löptid.

Refinansiering hjälper dig att spara pengar

De flesta människor som refinansiera göra det eftersom den nya inteckning kommer att spara pengar, oftast på grund av refinansiering kommer att tillåta dem att låsa in en lägre ränta än den de för närvarande har. Refinansiering kan hjälpa dig att spara en betydande summa pengar under lånets löptid, även om räntesänkningen är liten. Om du har en inteckning på flera hundra tusen dollar, kan även en liten räntesänkning spara dig tusentals dollar i ränta. I själva verket kan sänka din ränta med bara en poäng spara runt $ 5.000 på en femton år inteckning.

Refinansiering kan spara pengar på andra sätt också, även om du inte kan låsa in en lägre ränta. Om din nuvarande inteckning är sub-prime eftersom din kreditvärdighet var dålig när du tog lånet, till exempel, kan refinansieringen spara en avsevärd summa pengar om du har byggt upp en bättre kreditvärdighet.

Refinansiering kan minska uttrycket av din inteckning

Potentialen att spara en betydande summa pengar är det mest uppenbara fördelen med refinansiering, men det finns en annan viktig fördel som ofta förbises. Det är förmågan att refinansiera till en inteckning med sänkta villkor. Till exempel, om du har möjlighet att refinansiera från 30 år till en 20 eller ens 15 år inteckning, kommer du äger din bostad direkt på mycket kortare tid.

Glöm dock inte att minska villkoren för din inteckning betyder din månatliga betalningar ökar. Om du refinansiering av denna anledning är det viktigt att du vet att din ekonomi kommer att förbli säker nog att du kan fortsätta att möta de högre månatliga avbetalningar. Den goda nyheten är refinansiering av denna anledning är faktiskt ett annat sätt du kan spara pengar på din inteckning. Även om din månatliga avbetalningar är högre, minskar uttrycket betyder att du betalar betydligt mindre pengar i ränta under lånets löptid.

Refinansiering kan du växla inteckning typer

En av de viktigaste orsakerna många människor refinansiera är att byta till en annan inteckning typ, till exempel från en justerbar sats inteckning till en fast ränta inteckning. Att ta ut en justerbar ränta inteckning är ett attraktivt alternativ, särskilt för första gången hem köpare, eftersom säkra en låg ränta innebär lägre återbetalningar. Men många husägare känner senare att de skulle föredra den trygghet som en fast ränta inteckning. Refinansiering innebär att det är möjligt att byta från en justerbar till en fast ränta, eller vice versa, för att säkerställa att du har den inteckning som mest gynnar dig. När är en bra tid att byta? Det beror på många saker, inklusive din nuvarande ekonomiska situation, att tillståndet i ekonomin, och hur länge du planerar att bo i hemmet.

Refinansiering kan frigöra kapital i ditt hem

Som ni göra avbetalning under de månader och år av lånet, bygger du upp eget kapital i ditt hem. Varje betalning du gör innebär att du äger en liten bit mer av kapitalet, och ibland kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att utnyttja det egna kapitalet. Om du vill göra förbättringar för att öka värdet på ditt hem, fond högskolan för dina barn, eller konsolidera skulder, till exempel, kan equity release ge den nödvändiga kontanter.

Om du kan få en lägre ränta när du går in på eget kapital, så mycket bättre – detta kommer att kompensera för det faktum att ta bort en del av det egna kapitalet förlänger livet av lånet.

dags att refinansiera?

De flesta husägare kommer att refinansiera en inteckning minst en gång, och statistiken säger att den genomsnittliga homeowner refinansierar sitt hem vart fjärde år. Det kan tyckas lite högt, men med tanke på att refinansiering har så många fördelar, är det inte svårt att se varför refinansiering är ett populärt alternativ.

Så när är refinansiering en bra idé? Titta på listan ovan för att avgöra när är rätt tid att refinansiera. Om du kan dra nytta genom att sänka din ränta, minskar villkoren för din inteckning, eller byta till en mer gynnsam inteckning typ, eller om du behöver komma åt en del av det egna kapitalet du har byggt upp i ditt hem, kan refinansiering vara ett bra alternativ.

Dessa är inte de enda saker att tänka på, naturligtvis, men de är en bra utgångspunkt för att tänka på om du undrar om refinansiering kommer att fungera för dig.