fördelarna med omvänd inteckningar

Under senare år har fastighetsvärdena har skjutit i höjden, medan avkastningen har varit blygsam. Detta har skapat en situation där en massa pensionärer som befinner sig i den positionen att huset rika och kontanter fattiga. Dessa kassaflöden fastspänd seniorer letar efter sätt att öka sina pensionsinkomster och samtidigt fortsätta att leva i sina hem. Dessa pensionärer tycker att deras möjligheter är begränsade, och i de flesta fall kräver att riskera sina hem. Ange omvänd inteckning, som kan ge många fördelar jämfört med dessa andra mindre önskvärda alternativ.

inga betalningar med omvänd inteckningar

Den största fördelen med en omvänd inteckningar inte behöva göra betalningar så länge du fortsätter att leva i ditt hem. I själva verket är detta den främsta anledningen till att pensionärer väljer att låna omvänd inteckningar. Nästan 80% av omvänd inteckning låntagare använder en omvänd inteckning för att betala av sina kortfristiga lån för att eliminera sina hus betalningar. Låt oss säga att du är skyldig $ 50.000 på din första inteckning och låna $ 80.000 med en omvänd inteckning. Detta skulle löna sig och eliminera betalningen på första inteckning och ge dig $ 30.000 till använda som du vill.

bor i ditt hem så länge du vill

Den andra fördelen med omvänd inteckningar är förmågan att leva i ditt hus så länge du vill. Det fina med detta är det belopp du är skyldig på den omvända inteckning kan aldrig bli mer än huset är värt. Låt oss säga att du lever till 115, och har valt att få en $ 300 en månad livslånga utbetalningar från omvänd inteckning. Det belopp som erhållits från omvänd avbetalning kan vara betydligt högre än värdet på ditt hem, men skuldbeloppet kommer fortfarande bara vara värdet på hemmet. I denna situation, kommer FHA försäkringen täcka skillnaden.

vända alternativ inteckning tillbakadragande

En annan fördel med omvänd inteckningar är de olika uttagsmöjligheter som ett du har möjlighet att välja. Dessa alternativ inkluderar distributioner klumpsumma, kredit, månatliga betalningar, eller någon kombination av dessa tre. Så om du var berättigade att låna $ 100.000 på en omvänd inteckning kan du välja att få $ 30.000 i förskott för att täcka löpande utgifter, och håller resten som en kredit som du kan använda när du behöver det. Denna flexibilitet omvänd inteckningar kan avsevärt förbättra dig ekonomiskt oberoende under pensionstiden.

skattefri natur omvänd inteckningar

En annan fördel med omvänd inteckning är skattefria karaktär lånebeloppet. American Bar Association guide till omvänd inteckningar rekommenderar att generellt IRS inte anser lån förskott som inkomster. Detta innebär att alla pengar från intäkterna från den omvända inteckning hamna i fickan.

Med dessa funktioner, omvänd inteckning är definitivt ett alternativ att överväga om du letar efter sätt att komplettera din nuvarande inkomst. Som med alla finansiella beslut, bör du rådfråga en utbildad professionell, en omvänd inteckning rådgivare, för att utvärdera och bestämma om en omvänd inteckning är rätt för din situation.