fördelarna med fast bostadsränta

Det finns flera fördelar för att få en fast bostadsränta kontra snabbt och enkelt justerbar sats inteckning (ARM). Förmodligen den mest attraktiva delen är den enkla skön känsla som de flesta husägare får genom att känna sina månatliga inteckning betalningar inte kommer att gå upp, och innebära påfrestningar på sin ekonomi.

Först, vad är en fast bostadsränta? Det är helt enkelt en inteckning som förblir densamma, månatliga betalningar och räntan för lånetiden. Din månatliga betalningar kommer aldrig att förändras, och kan därför inte öka. Det enda sättet att byta fast ränta inteckning är genom att göra en refinansiering på bostadslån. Den smart drag är att göra en refinansiering när räntorna är på historiskt låga nivåer och den totala industrin är att se en sårad. Det är oftast runt den tid Fed sänker sina priser, och inteckning företag börjar annonsera tungt. När du börjar höra Fed börjar sänka hastigheten, är det en perfekt tid att få en annan fast ränta, inte faller i fällan att många villaägare har, genom refinansiering med en justerbar ränta, om du inte kommer att vara ekonomiskt kunna hantera de månatliga oväntade ökningar i din betalning. På jakt efter den perfekta tiden att vänta tills Fed räntesänkningar är en annan historia jag kommer att skriva på.

Nu ser du att det finns flera fördelar med en fast hypotekslån. Låt oss se:

A. ett hem ägare kommer att veta vad deras månatliga inteckning betalningar kommer att vara varje månad. Du kommer att kunna ställa in en budget i enlighet med detta och kunna hålla sig till det, och få bättre finansiell stabilitet med det.

B. Majoriteten av låntagarna är mer bekväm med denna ränta och med enkelheten i att göra en förutsägbar betalning för längden på lånet.

C. På en ARM lån eller liknande låneprogram, kan en ränteändring menar du betalar ett par eller flera av hundratals dollar varje månad, beroende på vilket program du väljer. Alla älskar det när deras betalningar är låga. det finns downfalls. Ett, är det du bygger inte eget kapital i ditt hem när betalningarna är låga. Två, när betalningarna går upp, vilket de brukar göra, är de oftast går mot ränta, och inte principen.

D. På en fast ränta inteckning du inte kommer att få en 5 års överraskning. Det brukar ARM program är låga utbetalningar under de första fem åren, och sedan pang, den aktuella räntan är nu inkluderade och dina låga betalningar kan tredubbla eller fyrdubbla oftast när dina fem år är upp.

Det finns flera bara resurser som kan hjälpa dig att hitta en perfekt låg fast ränta, och se till att du gör din forskning. Kontrollera att företaget du arbetar är med Better Business Bureau, och är seriösa.

För närvarande branschen är nära den historiska lägst, och det är dags för villaägare med armarna, och även fasta priser för att börja shoppa för en ny lägre fast bostadsränta. Övergripande inteckning program för armar har minskat den har nått den lägsta nivån sedan mars 2003.