fördelarna med ett lånelöfte

Om fastighetsmäklare kan ha bara en önskan i denna värld, kan det mycket väl vara så att de skulle be att köpare få lånelöfte för lån innan ett hus jakt. Ingenting är mer frustrerande – för fastighetsmäklare, säljare hem och folk i hopp om att köpa ett nytt hem – än att komma till den bakre änden av den långa processen och sedan får avslag på grund av att lånet inte är godkänd. Men det finns ett enkelt sätt att åtgärda denna situation. Varje potentiell låntagare kan få pre-kvalificerad och därefter lånelöfte, innan någonsin bege sig in den stora arenan av fastigheter shoppa, genom att helt enkelt träffa vår kunniga inteckning rådgivare och dela viss information.

Såhär fungerar det:

enkla prekvalificeringsprocessen

Detta är det första steget i låneansökan processen, och kan oftast göras på några minuter. Vissa långivare kan förkvalificera dig via telefon eller via e-post, så länge de har tillgång till ett par bitar av finansiell information.

Att förkvalificera, kommer du troligen bli tillfrågad om

1) Sysselsättning historia och inkomster
2) En kreditkontroll för att bestämma din kredit värderingar
3) En granskning av dina skulder

Baserat på den information som ovan, kan en långivare beräkna maximala inteckning du kan kvalificera sig för och avgöra vad din månatliga inteckning betalning kommer att bli. Detta innebär i princip att de har fastställt ungefär hur mycket de kan låna ut, och uppskattar att du är kvalificerad för att få ett lån på upp till viss summa pengar. Till exempel kan de ge dig ett brev som säger att du har varit redan kvalificerade för att låna upp till $ 200.000.

Beväpnad med detta stöd från långivare, kan du närmar dig en säljare, och säljare kommer att ha förtroende för att du har möjlighet att backa upp ditt köp erbjudande med fonder, i en rimlig tid. Genom att behandla med dig, vet säljaren att de inte kommer att riskera att ta deras hus från marknaden bara för att få affären falla sönder senare.

Vad är skillnaden mellan en prekvalificering och Pre-godkännande?

Om du vill sätta lite fart, kan du få lånelöfte. Anledningen är att du faktiskt ansöker om ett lån, och långivaren kommer att kontrollera dina papper och slutföra en bakgrund forskning. Fördelen med detta steg är att inte bara får du ett brev som säger att du uppfyller kraven för en befarad kreditförlust, men också själva lånet är godkänt och redo att gå.

Med lånelöfte vet du exakt hur mycket du kommer att kunna låna, och du har en allmän uppfattning om hur mycket räntan, månadsbetalning och avslutande kostnader kommer att bli om du väljer att ta lånet. I pre-kvalificering är ett åtagande att göra affärer med er, är lånelöfte mer eller mindre en bergfast garanti för att ditt lån är godkänd och pengarna finns tillgängliga på din begäran.

Om du närmar dig en säljare med lånelöfte, är dina chanser att få huset förbättrats avsevärt. Även om andra köpare erbjuda något mer pengar, kommer säljaren se ditt erbjudande som ett säkert kort.

Såvida de konkurrerande erbjudanden backas upp av förhandsgodkännande eller kalla kontanter, har du taktisk fördel på en konkurrensutsatt marknad, och fastighetsmäklare vet alla att det erbjudande som kan “visa mig pengarna” oftast får godtas.

Optionwide bostadslån ger fastighetskrediter till varje bostad och husägare med alla typer av kredit-och finansieringsbehov. För mer information om fördelarna med ett lånelöfte besök oss på http://www.Optionwide.com.