fördelarna med en tillverkad hem kapital lån

Även kallad en andra inteckning ett hem kapital lån är ett bra sätt att utnyttja det värde du har byggt upp i din tillverkas hemma. Dessa typer av lån är normalt maximerad till $ 100000, men den viktigaste begränsande faktorn är hur mycket kapital du har i ditt hem. Intresset är också avdragsgilla precis som i en första inteckning.

Hem kapital lån finns i två grundtyper, fast ränta och kredit. Villkoren för både lika och normalt måste betalas ut i 5 till 20 år. Lånet kommer också att behöva betalas ut om och när du säljer din bostad.

Den största skillnaden mellan dessa två typer av lån är hur de betalas ut till låntagaren.

Med en fast ränta hem kapital lån låntagaren få ett engångsbelopp för det nominella värdet av lånet. Räntan är fast med fastställda månatliga betalningar som förblir densamma för livet av lånet.

En kredit har oftast en rörlig ränta och är inställd för att fungera på ungefär samma sätt som ett förbetalt kreditkort fungerar. Faktum är att många krediter kommer med ett kreditkort som ger låntagaren att utnyttja kontot när det behövs. När låntagaren börjar använda pengarna månatliga betalningar kommer att starta och baseras på den aktuella räntan och hur mycket pengar lånades den månaden. När livet lånetiden är upp alla utestående balans måste betalas i sin helhet.

En fördel med att få en tillverkad hem kapital lån är förmågan att få en stor summa pengar på en kort tid. Dessa pengar kan användas för en mängd olika saker, inklusive projekt hem förbättring, betala av ett annat lån, college undervisning och andra utgifter som kommer oväntat.

En av de vanligaste användningsområdena för ett hem kapital lån är skuldkonsolidering. Genom att överföra alla dina skulder till ett lån du kommer att ha en månatlig betalning till en mycket lägre ränta sedan hittades på dessa otäcka kreditkort.

Dessa typer av lån kommer med en risk, ditt hem är säkerheten och om du av någon anledning faller bakom på eller underlåter att göra betalningar långivaren kan börja utestängande förfarande. Det är därför som alla som funderar på att använda det egna kapitalet i deras hem på detta sätt måste grundligt undersöka och förstå villkoren för erbjudandet långivaren gör.

Att få ett vinstandelslån på din tillverkas hemma kan vara ett bra ekonomiskt verktyg om det används på rätt sätt. För-och nackdelar måste vägas noggrant innan ett slutgiltigt beslut att avgöra om ett sådant lån är rätt för dig.