fördelarna med en offset inteckning

Offset bolån är en av de nyaste typerna av inteckning runt, och är ganska lika bytesbalansen inteckningar. De är mycket flexibla, och om du letar efter en inteckning bör du överväga en offset inteckning. Här är lite mer information om offset inteckningar och hur de kan vara till nytta:

Vad är en offset inteckning?

En offset inteckning är en ny typ av mycket flexibla inteckning. Det liknar ett bytesbalansen inteckning, som sätter din inteckning och alla andra utgifter på ett konto. Men med en offset inteckning de pengar du har är uppdelad i separata konton eller “krukor”, som är länkade för ränteberäkning. Din lön, besparingar och andra skulder är sammanlänkade och räntan hålls samma på allt. Alla pengar som du tjänar eller besparingar som du har kan användas för att betala tillbaka lånet snabbare.

Fördelar med offset inteckningar

Offset inteckningar kan spara dig mycket pengar om du använder dem klokt. Detta eftersom du kan använda föremål såsom besparingar för att betala tillbaka lånet snabbare, och effektivt minska ränta plus undvika skatt på sparande. Offset bolån är också bra på grund av sin flexibilitet. Du kan UNDERBETALA på vissa ställen eller ens ta ut pengar från inteckning och sedan göra stora overpayments utan extra kostnad. Denna typ av inteckning är bra om din lön varierar från månad till månad. Också, med daglig ränta beräkning innebär att alla pengar i dina konton kommer att minska mängden pengar du är skyldig, och därmed minska intresset.

Vilka är nackdelarna?

Det finns också vissa nackdelar att kompensera inteckningar. För det första är det svårt att hålla koll på de pengar som du spenderar när alla konton är länkade. Eftersom det är mindre av ett behov av att göra vissa avbetalningar varje månad, slösar du ofta och sätta dig vidare i skuld. Noggrann hantering av pengar krävs för att göra det mesta av en offset inteckning. Dessutom räntorna på offset bolån är vanligtvis högre än traditionella bolån. Du betalar mer för den nivå av flexibilitet som du ges.

Vem bör bli förskjutna inteckningar?

Offset bolån är bäst för personer som har en ganska stor summa pengar i sin nuvarande eller sparkonto, eftersom dessa kommer att bidra till att betala av inteckningen snabbt. Dessutom, med de högre de är inte lämpligt för personer på en stram budget, eller de som är fattiga pengar chefer. Offset bolån används bäst för personer med hög men oförutsägbara inkomster. Om du tror att ha en mycket flexibel inteckning passar din livsstil och att du kan spendera dina pengar klokt, då en offset inteckning skulle vara ett bra alternativ för dig. Offset bolån är fortfarande nytt, men det finns fler och fler långivare som erbjuder offset paket, och så de priser och villkor blir mer konkurrenskraftiga. Om du shoppa runt kan du hitta en offset erbjudande som passar dina behov.