Fördelarna med en fast ränta inteckning

När det gäller att få en första inteckning eller refinansiering en befintlig, är det nödvändigt att överväga huruvida en fast eller rörlig ränta inteckning skulle vara i ditt bästa intresse. Även om det har varit en hel del stöd för rörliga räntor under de senaste åren, finns det flera starka skäl till varför går med en fast ränta alternativ skulle vara den bästa metoden. Här är några av de fördelar som förknippas med denna typ av inteckning, samt ett par exempel på vilken typ av bostad är sannolikt att hitta en inteckning av detta slag för att vara det perfekta valet.

En av de mer uppenbara fördelarna med fast ränta inteckningar är bekvämligheten av att veta exakt vad du kommer att betala från månad till månad. Till skillnad från en variabel inteckning, kan du enkelt budget att betalning med inga bekymmer om det belopp som plötsligt går upp på grund av förändringar i ekonomin. Din betalning kommer att vara densamma så länge inteckning är aktiv. För människor som föredrar att hålla sina finanser enkelt, gå med en fast ränta är det enda sättet att hantera en inteckning.

Det är denna inbyggd konsekvens som också gör en fast ränta inteckning attraktiv för människor som har för avsikt att gå i pension inteckning tidigt. Förutsatt inteckning avtalet inte omfattar bestämmelser för långivaren sanktioner för tidig payoff, den kunniga bostad som vill dubbla upp på betalningar för att gå i pension inteckning tidigt att veta exakt hur mycket han eller hon kommer att rädda från verksamheten. Detta är helt enkelt inte möjligt att exakt projicera med någon annan typ av inteckning plan.

Medan många människor antar att fast ränta inteckningar endast erbjuds på den nuvarande prime ränta, som inte nödvändigtvis är fallet. En prospektiv husägare med god kredit står en mycket god chans att kunna leta efter fast ränta som är lägre än det nuvarande genomsnittet. Beroende på var köparen bor, finns det en god chans att åtminstone några av de fasta priserna kommer att vara lägre än ett antal av de rörliga priserna tillgängliga.

Skulle ekonomin vara mer eller mindre stabila för tio till tjugo år, det finns en mycket god chans att köpare med fläckfritt kredit kommer att spara en hel del pengar under hela löptiden för lånet, helt enkelt genom att gå med de mest konkurrenskraftiga fast ränta.

Det är främst två grundläggande alternativ med en fast ränta plan. En är känd som den trettio år fast ränta. En av de viktigaste fördelarna med denna typ av inteckning plan är att det har funnits ett antal decennier nu. Antalet långivare som erbjuder bolån av detta slag är riklig. Detta är goda nyheter för alla som är ute efter en första gången inteckning i en förrätt hem. Bestämmelserna är i allmänhet mycket vanligt, vilket gör dem lätta att förstå, och även människor som inte anser sig vara särskilt sofistikerad med pengar frågor kommer att ha lite svårt att förstå hur denna typ av fasta arbeten prisplan.

Den andra traditionella metoden är det femton år fast ränta inteckning. Även om det är möjligt för första gången husköpare att gå med det här alternativet, är det mer vanligt att refinansiera befintliga lån. Ofta kommer att använda detta format för refinansiering resultera i en lägre räntesats tillämpas på balansen och faktiskt lägre månatliga betalningar. Detta är speciellt sant för alla som arbetar med en justerbar eller rörlig ränta inteckning under en period då priserna väntas förbli hög. Att gå med denna typ av fast ränta plan kommer ändå att göra det möjligt att betala av inteckningen enligt dina ursprungliga planer, men också ge visst ekonomiskt andrum under tiden.

Inte varje situation är rätt för en fast ränta inteckning. Det finns tillfällen då användningen av de variabla eller justerade ränta metoder helt enkelt är mer förnuftigt. Men att gå med en fast ränta tillvägagångssätt kan fortfarande värt att ta tid att överväga. Detta gäller särskilt under perioder när ekonomin under de kommande tio till tjugo åren förväntas prestera dåligt, och det finns en god chans att räntorna kommer att vara betydligt högre för större delen av den tiden.

Innan du får några beslut om vilken typ av inteckning struktur är rätt för din situation, tar sig tid att prata med en kvalificerad långivare. Be dem att hjälpa dig att utvärdera din situation och ge rekommendationer baserade på tillståndet i ekonomin idag och vilka analytiker som skjuter för de kommande åren. Genom att jämföra sina svar och orsakerna bakom dessa svar, det finns en god chans att du kommer att finna att gå med en fast ränta är det bästa alternativet.