Fördelarna med en fast ränta inteckning

Detta är den mest populära typen av inteckning som månatlig betalning för ränta och amorteringar förblir fixerad genom en inteckning sikt kan fastighetsförsäkring och skatterna ökar men den månatliga återbetalningen av beloppet kommer att vara stabil.

Fast ränta inteckningar finns tillgängliga i 10 år, 15 år, 20 år och 30 år tid, finns det också fast ränta inteckningar tillgängliga “Varannan vecka” detta bidrar till att förkorta upp lånet genom att betala varannan vecka.

Fast ränta inteckningar har två olika funktioner, första är att räntan skulle förbli densamma genom hela löptiden för din inteckning, är andra inslag som utbetalningen av lånet är nivån för livet och är strukturerade för återbetalning av lånet vid I slutet av inteckning sikt.

De mest populära lån med fast ränta är 30 år inteckning och 15 år inteckning. Under tidig betalning period, är en stor mängd tas för ränta och resten går iväg för att balansen nominella beloppet, till exempel en 30 års fast ränta inteckning tar 22,5 år av nivån betalning av lånet för betalning av hälften av inteckning belopp. Under 30 år av inteckning, månad efter månad kan du välja att betala endast ränta eller du kan betala av rektor med intresse eftersom det är ett bra alternativ för dem som har tuff tid för pengarna ibland, med det här alternativet för att sänka betalningen du kan öka kassaflödet för att betala av räntor räkningar, remodeling ditt hus, skolor finansieringsbehov eller behov högskola eller öka ditt pensionssparande.

Med fast ränta inteckning ditt lån är fast för inteckning sikt, kan du betala bara ränta i 10 år och betala resterande ränta plus huvudman för de kommande 20 åren, detta hjälper dig att refinansiera lånet med någon pre betalning straff.

Fördelarna med 30 år inteckning är, när det är jämfört med 15 år inteckning månatliga betalningar är mindre, förblir räntan densamma även om räntan går upp, inte ökar månadskostnaden inte eftersom det är detsamma för hela 30 år , jämfört med 15 år inteckning du skulle betala högre ränta och räntan förblir densamma även om räntan blir minskat.

Om du har planerat för ett långfristigt lån och gillar inte att ta upp den risk du kan välja fast ränta inteckning.