fördelarna med en fast ränta inteckning

Den stora fördelen med en fast ränta inteckning är att det ger ett förutsägbart boendekostnader för lånets löptid. En fast ränta inteckning garanterar att din ränta förblir densamma, vilket innebär att din månatliga princip och räntebetalningar genom hela löptid inteckning förblir oförändrade. Med en fast ränta inteckning, skulle din månatliga betalningar ökar bara på grund av stigande fastighetsskatt eller priser försäkring.

En fast ränta inteckning kan du budgeten noggrant och njut varaktig fred i sinnet. Att veta att din inteckning betalning kommer att förbli samma månad efter månad kan du planera för lifes andra nöjen, såsom semester, college utbildningar och pension. Det är ganska enkelt, om du inte gillar risk, då en fast ränta inteckning är rätt för dig.

Om räntorna stiger över den fasta räntan på ditt lån, kommer du att se de verkliga fördelarna med fast ränta inteckning. Du kan använda en fast ränta inteckning för att finansiera primära bostäder, fritidshus eller förvaltningsfastigheter, eller att refinansiera din nuvarande inteckning. Du vet alltid att oavsett vad som händer med räntorna, kommer dina betalningar inte förändras om du har använt en fast ränta inteckning.

I allmänhet, är fast ränta inteckningar ses som säkrare alternativ till en justerbar ränta inteckning. En ARM anses riskfylld än en fast ränta inteckning eftersom din betalning kan förändras avsevärt. Om du har en ARM, kan det vara bäst att låsa in en fast ränta inteckning nu, i förväg om din nuvarande lån justering.