fördelarna med en andra inteckning

Så varför får ett topplån? Nåväl, det finns alla möjliga anledningar till att du kanske vill frigöra kapital inlåst i ditt hem. Du kanske inte har tänkt på att du kan använda en andra inteckning för att betala för så många olika saker, men i praktiken de flesta andra inteckning leverantörer inte är alltför berörda vad du väljer att spendera dina pengar på.

De flesta människor använder pengar för att konsolidera sina övriga skulder, vilket kan vara ett bra drag – så länge du då vilja att behålla det som det enda skuld du har.

En annan vanlig anledning till att få en andra inteckning är att finansiera hem förbättringar och öka värdet på din fastighet ytterligare. Detta kan vara ett riskabelt drag, men om du vet vad du gör, det lönar sig. Att ta ut en andra inteckning för att göra något liknande att bygga en vinterträdgård är i allmänhet ganska dumt, eftersom det är osannolikt att göra tillbaka någonstans nära vad du betalat för dem. Trägolv och andra badrum, å andra sidan, är ljudet alltid investeringar om de inte redan finns.

Självklart, om du planerar att investera pengarna, det finns inget som säger att du måste investera det i ditt eget hem. Några djärva själar ta pengarna och plöja det till aktiemarknaden, eller investera i att starta ett företag. Risken för misslyckande är massiv i sådana satsningar, men om du drar bort det, kommer du att göra riktigt bra.

På det hela taget är det inte en så bra idé att använda en andra inteckning för att ta pengar som du har ingen möjlighet att ta igen. Om du spenderar dem på en bil, till exempel, har du ingen möjlighet att få alla pengar tillbaka, eftersom bilar förlorar enorma mängder värde den andra du kör dem ut i återförsäljaravtalet. Detta är ännu mer sant för semester, och högskola eller universitet undervisning.