fördelarna med bostadslån refinansiering

Hem lån refinansiering är när ett befintligt utestående bostadslån ersätts av ett nytt hem lån som kommer att säkras genom samma tillgång som tidigare lånet.

Ett bostadslån kan refinansieras av många skäl. Ibland bostadslån refinansiering sänker räntan på lånet, vilket ofta resulterar i lägre månatliga inteckning betalningar på hemmet. Andra gånger är bostadslån refinansieras att få extra pengar som kan användas till att betala av olika utestående skulder.

Lägre räntebetalningar:

Det är ingen hemlighet att långivare föredrar låg risk lån och brukar erbjuda de bästa räntorna till människor med god kredit. Chansen finns att du betalar en högre ränta om du köpt din nuvarande bostad med dåliga krediter. Hem lån refinansiering kan gynna dig genom att minska din ränta och gör att du kan betala mer på din huvudman. Om din situation har förändrats och du nu betala din månatliga inteckning betalningar i tid, kan din kredit värdering återspeglar denna förbättring. Således kan du vara berättigad till refinansiering av ditt bostadslån med en bättre hastighet.

Det finns andra skäl till att refinansiera ditt hem lån som även kan kvalificera dig för en lägre ränta. Om du inkomsten har nyligen ökat och du har betalat sig ytterligare skulder, är din skuld-till-tal troligen lägre än när du först tog ut inteckning. Hem lån refinansiering skulle sannolikt gynna dig genom att få dig en lägre ränta. En annan situation då refinansiering ditt bostadslån gör bra ekonomiskt förnuft är när du har ett intresse bara lån (I / O) eller en justerbar sats inteckning (ARM). Dessa produkter börjar ofta vid låga räntor under en kort tid och sedan öka kraftigt. Därför många husägare refinansiera dessa typer av lån för en fast ränta alternativet.

Refinansiering är praktiskt:

Kanske du undrar om refinansiering ditt hem lån är bekvämt. Det beror helt på din situation. Många finansiella rådgivare anser att det är värt refinansiering ditt hem om den nya räntan är minst 1,5% lägre än din nuvarande takt. Dessutom, om du är refinansiering din nuvarande bostadslån för en högre lånebeloppet att betala högre ränta skuld ränta konsument såsom kreditkort, gör det förmodligen ekonomiskt förnuftigt att göra det.

Lokalisera en långivare:

Många långivare erbjuder refinansiering hem lån och det är ditt ansvar att avgöra vilket program är bäst för dig. Forskning dina alternativ. Det finns många online webbplatser som erbjuder råd och ger dig möjlighet att jämföra långivare erbjudanden att hitta en som passar dina behov bäst. Dessa typer av webbplatser kan du spara tid genom att låta dig få offerter från flera långivare på ett ställe.

När ska man be om hjälp:

Tveka aldrig att ta hjälp av en yrkesman om du tror att processen är för komplicerat för dig. Se till att du förstår allt om refinansiering innan du agerar. Finansiella konsulter och rådgivare inteckning är villiga att hjälpa till att förklara processen för bostadslånet refinansiering och de flesta kommer att ge råd om hur du kan förbättra din kredit värdering och historia. Du kan hitta flera online webbplatser som kan hjälpa dig.