fördelarna med att välja en justerbar sats inteckning

En justerbar ränta inteckning är precis vad namnet antyder – ett hem hypotekslån med en ränta som justeras under hela lånets löptid. Det finns många fördelar och nackdelar med att välja en justerbar ränta inteckning, och det är viktigt att väga både för-och nackdelar innan man beslutar om en justerbar ränta inteckning i motsats till en fast ränta inteckning. Valet av bolån kommer främst att göras baserat på din ekonomiska situation, den nuvarande Realty marknaden som du bor i, och utvecklingen av lån.

Den största fördelen med en justerbar ränta inteckning är som oftast erbjuds till en lägre ränta än en fast ränta inteckning. Långivaren är friare att erbjuda en lägre ränta på en justerbar ränta inteckning, eftersom de inte behöver garantera räntan för livet av lånet, bara tills den första räntan översyn. I de flesta fall sker den första räntan översyn vid ett, tre eller fem år i livet av lånet. Då är det över med jämna mellanrum efter att, från ett till tre år, oftast.

En annan fördel med en justerbar ränta inteckning är närvarande när det finns en hög ränta på marknaden vid den tidpunkt som du letar efter en inteckning. Om inteckning räntorna är höga när du säkrar ditt bolån, kan en justerbar ränta inteckning ge dig en lägre ränta i framtiden, i stället för att låsa in dig i ett högt rankade ränta lån i många år. När inteckning ränta kommer ner, kommer din ränta komma ner också.