fördelarna med att göra med en samarbetsvillig långivare

Låt oss inse det, ingen tycker om att ta itu med en samarbetsvillig långivare, särskilt under den pre-avskärmning fasen av ett hypotekslån. Samarbetsvillig långivare är de som misslyckas med att erbjuda den hjälp som de borde, de som ljuger för sina låntagare, de som misslyckas med att behålla besittning av viktig ekonomisk information, och de som vanligtvis vägrar att förhandla med låntagare.

De flesta människor läser denna lista med attribut uncooperative långivare kommer att undra vad fördelarna med att hantera denna typ av långivare skulle kunna vara. Tja, trots vad många kanske tror, ??att göra med en samarbetsvillig långivare har sina fördelar, men man måste vara optimistisk om sin situation för att förstå dessa förmåner.
I händelse av att en långivare är samarbetsvillig och vägrar att arbeta med låntagaren, har låntagaren all rätt att ta deras långivare till domstol för att tvinga dem att samarbeta. När en låntagare och långivare gå till domstol över en inteckning kontrakt, är den typ av försök som de deltar i kallas inteckning rättstvister. När ett ärende går till rättegång, ger lagen vissa skydd för båda parter.

När en inteckning kontrakt går till rättegång, skapar testperioden en slags time out för långivaren. En långivare är inte tillåtet att bedriva en avskärmning eller ens acceptera en månatlig inteckning betalning från sina låntagare, så länge som ärendet i avvaktan på resultatet av en inteckning rättstvist rättegång. Det innebär att om en långivare vägrar att förhandla eller konsekvent vägrar att ge stöd, deras låntagare kan ta dem till domstol och sätta ett stopp för några utestängande åtgärder. När frysningen har påbörjats, kommer en av två saker hända i allmänhet:

– Långivaren beslutar att frysa är inte lönsamt och en uppgörelse (eller åtminstone en förhandling) skulle vara mer fördelaktigt … öppna upp dörren för en mer rimlig lån modifiering.

eller,

– Långivaren kommer att kalla låntagarens bluff och ta fallet till rättegång. Om låntagaren är på inrådan av en advokat, då de står en god chans att vinna, särskilt om låntagaren kan styrka aggressiv utlåning praxis som delvis att skylla för låntagarens finansiella problem. Det är alltid bäst att få råd av en advokat innan du går till rättegång, eftersom de kommer att kunna bedöma låntagarens odds för att vinna ett fall baserat på bevis till hands och deras egna personliga erfarenheter.

En annan bra sak om icke samarbetsvilliga långivare är att de i princip gräva sina egna gravar, så att säga, om ärendet går till rättegång. De flesta domare kommer inte att tolerera uppenbara kränkningar av lagen av långivare och om långivaren har varit så samarbetsvillig att tvinga onödigt lidande på låntagaren, långivaren måste ge en förklaring till sina handlingar i domstol. I vissa fall där långivarna har handlat med sådant förakt för lagen och i strid med vissa domstolsbeslut, har domarna varit kända för att avbryta hela inteckning skulder, vilket långivaren inte kan handväska en enda röd cent från samma låntagare de försökte utestänga vidare. Beviljas, händer dessa indragningar av skulder inte varje dag, men i de fall de har, var det alltid långivaren som agerade uncooperatively. I dessa fall att göra med en samarbetsvillig långivare faktiskt dragit låntagaren när deras fall gick till rättegång.