fördelarna med att använda ett litet inteckning företag

Innan du ansöker om en inteckning eller inteckning refinansiering, är det viktigt att shoppa runt för en inteckning långivare. Många gör misstaget att kontakta bara en långivare – oftast sina banker – eftersom detta är snabbare och enklare. Även om detta är sant, bör ditt mål vara att hitta en inteckning långivare som är pålitlig och som erbjuder konkurrenskraftiga bolåneräntor.

Dina behov är viktiga

När du köper ett hus eller refinansiering, har du frågor. Du vill inte spendera timmar att vänta på din långivare att returnera ett telefonsamtal eller ännu värre, inte ringa upp dig alls eftersom långivaren tror du blir besvärande. Det kan hända när du arbetar med större långivare. Mindre och medelstora långivare är mer benägna att ge dig den personliga uppmärksamhet du behöver och att du förtjänar.

När du letar efter ett hem inköp lån eller inteckning refinansiering, är timing allt. Du måste veta att när du levererar dokumentation som krävs att det kommer att få tittat på och inte kastas ovanpå en rågad hög med andra sökandes pappersarbete. En fullt bemannad mindre storlek inteckning företag är inte benägna att göra detta. Du kommer att upptäcka att långivaren med vem du arbetar är lika angelägen att behandla din inteckning-relaterade pappersarbete som du ska vidarebefordra det.

Den personal som arbetar med mindre långivare vanligtvis gör det en punkt att lära känna dig bättre innan föreslå en inteckning produkt. Det är viktigt eftersom detta gör att du kan köpa det mesta hus du har råd med och få en inteckning som passar inom din budget nu och i framtiden. Större långivare är mer benägna att driva inteckning produkter som gör mest vinst för långivaren.

Mindre långivare känner sina marknader

De större bolåneinstitut är också mindre benägna att vara i kontakt med vad som händer lokalt. Men de som arbetar på mindre inteckning företag i allmänhet är väl anslutna till sina samhällen. Därför, om du behöver ett hem inspektör, advokat eller någon annan remiss, är att långivaren kommer att veta vem du ska ringa.

En annan fördel med att arbeta med en liten, lokal långivare är att inteckning långivaren inte kommer vara rädd av de marknadskrafter som de större, mer regionala långivare kan uppfatta som negativt. Till exempel svårigheten att hitta företag som är villiga att skriva husägare försäkringar i Florida kan orsaka större långivare att fokusera mindre uppmärksamhet i denna region. En Florida inteckning specialist kommer att ha listat ut hur man gör det bästa av denna typ av regionala situationen eftersom långivaren överlevnad hänger på det!

Och viktigast av allt, när du arbetar med en mindre långivare du inte kommer att fastna i byråkratin. Det beror på att du kommer troligen att arbeta direkt med den primära beslutsfattaren och om inte, kommer den viktigaste personen är lättillgänglig i ett närliggande kontor. Återigen, när du är på marknaden för ett hem inköp lån eller söker hjälp med skuldkonsolidering, är timingen av avgörande betydelse.