fördelarna med att använda en miniräknare equity release

Att ta ut en livstid inteckning för att hjälpa till att öka inkomsten i pension är ett stort beslut, en som vanligtvis medför långa diskussioner och debatter. Det är där en equity release kalkylator kan visa sig vara mycket användbart, hjälper underrätta alla beslut i de tidiga stadierna av att ta ut en plan.

Använda ett eget kalkylator i inledningsskedet kan identifiera huruvida du har rätt till en plan och hur mycket du skulle kunna släppa. Denna andra fördel kan ha en stor inverkan på huruvida du väljer att gå vidare med ett hem återgång plan. Till exempel, om du behöver en viss summa och rättvisa kan inte låsa upp tillräckligt i din nuvarande omständigheter, kanske du väljer därefter att överväga andra vägar.

ge viss klarhet för dina beslut

Att ta reda på hur mycket av ditt kapital du kan låsa upp med hjälp av en miniräknare equity release kan vara det första steget till att ta ut en plan. Vanligtvis kommer du att ha tillgång till expertråd på livstid hypotekslån tillhandahålls av en erfaren rådgivare, vilket kommer att bidra till huruvida denna form av kompletterande finansiering är lämplig.

Använda en miniräknare är snabb och enkel och ger dig de svar du behöver utan mycket av väntan. Allt du behöver göra är att fylla i några uppgifter om dig och din partner, några detaljer om fastigheten och din inteckning och du kommer att ta reda på om du uppfyller kraven för ett hem återgång planen och hur mycket du skulle kunna låsa upp.

Medan ett hem återgång plan kommer att ha potential att låsa upp ett skattefritt engångsbelopp från värdet av en fastighet för att komplettera inkomsten i pension, det finns överväganden till faktor i planeringen.
Mängden arv du lämnar bakom kommer att påverkas, liksom alla fördelar du påstår.

• Equity release kan påverka din nuvarande eller framtida rätt till behovsprövade förmåner
• Släpper eget kapital att spendera under din livstid kan minska mängden som finns kvar i din egendom när du försvinna