fördelarna med 15 års fast bostadsränta

Det finns många fördelar med att låna med en 15 år fast bostadsränta. Säkra ett lån med en 15 år fast bostadsränta är det bästa alternativet för många låntagare, eftersom den ränta betalas under lånets löptid är ungefär hälften av det med en 30 år inteckning med samma fast bostadsränta. Ofta 15 år fast bostadsränta är ungefär en halv procentenhet lägre än för 30 år bolåneräntan också. Betalningarna kommer att vara högre per månad med en 15 år inteckning, men mängden totala ränta som betalats under hela löptiden för lånet är mycket lägre.

Om du vill veta hur mycket pengar du kommer att spara på intresse genom att välja ett lån med en 15 år fast bostadsränta i jämförelse med ett lån med en 30 år fast bostadsränta bara gå online och få tillgång till en miniräknare räntekostnader. Du kommer att se om du lånar $ 200,000 på en 15 år fast boränta på 5,75 procent du kommer att betala tillbaka mindre än $ 99.000 i ränta, varvid 30 årigt lån på 6,25 procent ränta uppgår till ca $ 240.000 betalas tillbaka i intresse. Det är förnuftigt att välja en 15 år fast bostadsränta över lånet med en 30 år fast ränta.

Vissa låntagare föredrar att inte göra allt arbete själva, eftersom att hitta det långivande bolaget med de bästa 15 år fast bostadsränta kan vara lite tidskrävande, och de hyr en inteckning mäklare för att hitta dem de bästa priserna. Många utlåning företag har egna inteckning mäklare, men om du föredrar att använda en oberoende mäklare, han / hon har ett stort nätverk av låneinstitut som att förhandla med. Oavsett om du använder en mäklare eller jaga på egen hand för den lägsta 15 årig bolåneränta, lönar det sig att shoppa runt på internet innan du skriver på den streckade linjen.

De betalningar på en 15 års fast ränta hypotekslån kan vara lite brant, och därför lönar det sig att använda en inteckning kalkylator för att begränsa hur mycket hus du har råd att köpa. Den sak att så innan du är redo att köpa ett hem är att spara. Skär ned på kostnader och spara dessa pengar på ett separat konto som en dag kommer att vara din handpenning. Genom att erbjuda en större handpenning du kan ofta låsa in en bättre ränta, eftersom långivaren vill ditt företag. En 20 procent handpenning är en betydande handpenning, långivaren kommer att använda dessa pengar för att säkra lånet för att skydda dem om du standard på lånet, och det håller dig från att ta en extra försäkring för detta ändamål. Om din budget kan hantera de större månatliga betalningar kommer det att vara till din fördel att välja 15 år fast lån bolåneräntan.