fördelarna med 15 år fasta bolåneräntor

Om du planerar att köpa ett hus, bör du överväga om du behöver en 30 år, eller 15 år fasta bolåneräntor för din månatliga betalningar. Det skulle vara perfekt om du kunde ha huset betalas ut så snart som möjligt, men det finns andra saker som du bör titta på innan du skriver några papper.

Om du är intresserad av att köpa ett hem för din familj, bör du se till att räntan inte varierar under loppet av lånet. Långivare kan fresta dig med erbjudanden som är för bra för att vara sant, men det innebär ofta att de egentligen är för bra för att vara sant. Lån som har 15 år fasta bolåneräntor behålla samma ränta under hela lånets löptid. Detta lån är idealisk för människor som inte gillar överraskningar.

När min fru och jag letade på hus till salu, beslutade vi att leta efter lån med 15 år fasta bolåneräntor. Vi ville betala av huset så snart som möjligt, men vi ville inte ha problem med att betala höga månatliga betalningar. Utöver att bedöma 15 år lån, kontrolleras vi också ut lån som sträckte sig 30 år också. Vi gillar inte tanken på att ha en inteckning som vi närmade oss vår pension, så vi hoppades att hitta ett perfekt lån med 15 år fasta bolåneräntor.

Men efter att ha tagit allt i beaktande, beslutade min fru och jag att ta ett 30 årigt lån istället. Det fanns betydande skäl som ledde till detta beslut. Den viktigaste faktorn är att min fru var gravid i femte månaden. Det innebär att hennes bidrag till våra månatliga finanserna kommer att vara opålitliga eftersom hon kommer att höja våra barn hemma. Eftersom lån med 15 år fasta bolåneräntor kräver en hög månatlig betalning, vi ville inte komma in över våra huvuden.

Ta ut ett 30 årigt lån skulle minska våra månatliga betalningar. Vi gjorde också extra utbetalningar under hela året för att göra den huvudansvarige krympa snabbare. Göra en handfull extra betalningar under en tolvmånadersperiod kan slå år av ditt lån. Även om vi skulle ha föredragit ett lån med 15 år fasta bolåneräntor, var vi tvungna att överväga våra ekonomiska behov och förmågor. Lyckligtvis fungerade saker bra för oss.