fördelarna att göra en VA bostadslån

Artikel organ:

När det gäller att kvalificera för ett hypotekslån, det finns många olika typer av program. Med de många olika inteckning program som finns tillgängliga, är det viktigt att välja det bästa programmet för just ditt hem hypotekslån behov.

Ett av de program bolån du kan välja mellan är en VA bostadslån. Denna typ av program är utformat för veteraner att köpa en primär bostad eller refinansiera befintliga bolån. Nedan är de många fördelar för VA bolån.

ingen handpenning

En VA bostadslån erbjuder veteran köpare ett program med ett noll handpenning. Detta innebär att lånet kommer att motsvara försäljningspriset eller det beräknade värdet på hemmet. Den VA inteckning programmet tillåter veteraner med grundande inkomst och kredit att skaffa ett hem utan handpenning mot försäljningspriset i hemmet. Å andra sidan, behöver Veterans pengar till avslutande kostnader, som säljaren kan hjälpa köparen med.

stängning kostnad betalas av säljaren

VA bostadslån tillåta säljaren att bidra med upp till 4% gentemot köparna avslutande kostnader. Det är utomordentligt viktigt att hjälpa en veteran köp en ny fastighet och minska mängden pengar som krävs för stängning. Till exempel, om en köpare köper ett hem för $ 100.000 säljaren kan bidra $ 4000 till köparna avslutande kostnader. Säljaren eftergifter kan betala förbetalda objekt, avgifter titel, inteckning avgifter företaget samt VA finansiering avgiften. Veteranen är inte tillåtet att betala för termit betänkandet, som i allmänhet betalas av säljaren.

sänka priserna

För många veteraner, VA hypotekslån erbjuder de mest konkurrenskraftiga priser. VA bolåneräntor är inte knutna till kredit poäng hur konventionella hem bolåneräntor är. Till exempel, om en kund har en kredit värdering av 660, på en VA hem inteckning räntan skulle vara densamma om deras kredit värdering var 780. Men på en konventionell hypotekslån, kredit värdering av 660 jämfört med en 780 skulle se en ökning i hastigheten.

hypotekslån försäkring

En annan stor fördel i VA inteckning bostadslån programmet är det finns ingen Mortgage Insurance. Till skillnad från konventionella lån hem inteckning och FHA hypotekslån, debiterar VA inteckning bostadslån inte månatliga inteckning försäkring. Detta är en genomsnittlig besparing på någonstans mellan $ 30 per månad till $ 200 per månad, beroende på storleken på lånet.

hypotekslån storlek

VA inteckning bostadslån har en gräns lån. För att bestämma låneram i ditt område, kontakta din konsult bolån. Till exempel Dallas – Fort Worth VA lån gränser är $ 417.000

Med många olika typer av hypotekslån hem, är det viktigt att förstå alla dina alternativ. För en veteran, VA bolån är ett bra sätt att köpa eller refinansiera ett hem. Det är alltid viktigt att förstå fördelarna med varje bostadslån program som du har rätt till och att se till att du får bästa möjliga bolån. Konsultera en inteckning bank för att se vilka program som är bäst för dig!