fördelar och nackdelar med omvänd inteckningar

Omvänd inteckningar är en relativt ny produkt på utlåning scenen. Godkännandeprocessen är något förkortat jämfört med en traditionell bostadslån, men det finns vissa villkor och krav som gör en omvänd inteckning unik för andra bostadslån.

Vad är en omvänd inteckning?

Det är ett bostadslån som gör att husägare tillgång till eget kapital byggts upp i hemmet. Vissa låntagare föredrar en klumpsumma när du tar ut kapitalet. Andra väljer att ta emot månatliga betalningar. Ingen betalning krävs på omvänd inteckning tills husägare dör, säljer hemmet eller vacates hem för mer än 12 månader – t.ex. för att gå in i en äldre vård anläggning. På den tiden, måste vända inteckning betalas ut, antingen genom försäljning av hemmet eller ersättning från nära och kära som kommer att ta besittning av hemmet.

är jag kvalificerad?

De primära förutsättningar för en omvänd inteckning är att låntagarna är 62 år eller äldre och har eget kapital byggt upp i sina hem. Det amerikanska Department of bostäder och stadsutveckling (HUD) kräver att låntagare hos dessa inteckningar få ekonomisk rådgivning från en HUD-godkänd tredje part före slutföra not. Vid frigörande av medel, måste den tidigare inteckning betalas ut. I de flesta fall kan låntagarna använda medel överblivet material från det egna kapitalet i hemmet på det sätt de önskar.

vad är fördelarna?

Den största fördelen är att låntagaren har full tillgång till eget kapital byggts upp i hemmet. Med sjukvårdskostnader på rekordnivåer och minskade medicinska för seniorer, många tar ut en omvänd inteckningar för att betala för pågående medicinska räkningar som inte omfattas av Medicare eller Medicaid. Andra har inte utökade familj att lämna sin egendom till, så de tar ut dessa lån för semester och andra fritidsaktiviteter och produkter, så att de kan njuta av sin ålders höst.

I det förflutna, enades pensionärer ofta en omvänd inteckning utan att förstå konsekvenserna. Resultaten blev förödande för många när de insåg att de hade litet eller inget kvar att föra vidare till sina barn. HUD kräver nu alla som överväger en omvänd inteckning för att genomgå finansiell rådgivning, så att äldre förstår exakt vad de får in innan enas om en inteckning.

Vilka är nackdelarna?

Det finns många nackdelar med en omvänd inteckning. Många seniorer har arbetat hårt hela sitt liv för att uppnå ekonomiskt oberoende och ge ett arv och arv till sina barn. Även att ha tillgång till det egna kapitalet i hemmet kommer att ge större ekonomiska möjligheter, kommer arvet och arv hämmas på och minskat.

Vissa bostäder är inte kvalificerade, och andra bostäder måste följa strikta krav – t.ex. måste en husbil sitta på en betongplatta, bland andra begränsningar. Förvånande, kan långivare ut lagligen avgifter lån via upp till $ 6.000. Intresset fortsätter att ackumuleras på lån för resten av husägare liv, eller tills hemmet säljs, och läggs till kvarstad på egendom igenom den omvända inteckning avtal.

Om du funderar på en omvänd inteckning, prata med dina familjemedlemmar först. Inkludera dina barn i diskussionen. Det kan finnas andra alternativ du kan fortsätta utan att behöva binda upp ditt hem på ett lån som kommer att minska det egna kapitalet du har arbetat så hårt för att bygga upp i ditt hem.