fördelar och nackdelar med en omvänd inteckning

Det finns många fördelar med att få en omvänd inteckning. Det gör att du kan få de pengar du behöver för att leva på, betala sjukvårdskostnader, eller vad behöver du råkar ha. Du behöver inte kvalificera dina behov eller din kredit att få en omvänd inteckning. De är lätta att erhålla och snabb att stänga. Det är inte konstigt att de är så populära för många äldre människor.

Men det finns några nackdelar som är värt att ta en titt på.

Arvingar är kvar med ett lån för att betala av.

När du permanent lämnar ditt hem eftersom du flyttar eller dör, kommer hem måste säljas för att betala av på lånet. Den inteckning skall betalas i en klumpsumma. Detta lämnar uppgiften att sälja ditt hem för att betala av inteckningen till dina arvingar. Om de bestämmer sig för att hålla hemmet, är det möjligt om de börjar betalningar på hypotekslån inom ett år från det förfaller.

En omvänd inteckning har saftiga avgifter.

Avgifterna för en omvänd inteckning är dyrare än avgifterna för en traditionell inteckning. En ytterligare två procent tillsätts för försäkring och en annan två procent läggs till originering avgifter. Utgående kostnader tillkommer också så en $ 200.000 omvänd inteckning skulle kunna ha $ 10.000 värde av avgifter läggs till det och de måste betalas först innan medlen sprids.

Befintliga lån måste betalas av med spridda fonder.

Om en vanlig inteckning finns på hemsidan när du får din omvänd inteckning, måste du betala fullt med dina omvänd inteckning fonder eller dina personliga medel.

En omvänd inteckning kan vara perfekt under de rätta omständigheterna. Det är viktigt att diskutera lån uppgifter med flera långivare att jämföra villkor och även diskutera situationen med dina arvingar så att alla är medvetna om vad som pågår.