fördelar och nackdelar med att få bolåneinstitutet vs inteckning mäklare

På grund av undergången för den amerikanska ekonomin, har inteckning industrin blir mer frodas på nyheterna. Du kan alltid höra något om utmätningar, inteckning industrin, refinansierar, ändringar lån och mycket mer nästan varje natt. Och på grund av detta, måste du göra ett klokt beslut om du planerar att få ett bolån. En av de viktigaste beslut du måste göra är att välja mellan en inteckning långivare vs en inteckning mäklare. Det finns många människor som föredrar den ena över den andra. Men vad kan du få från varje? Nackdelarna och fördelarna med var och en av dessa alternativ kommer att diskuteras i den här artikeln.

Det finns flera skäl till varför de flesta lån som startade av inteckning mäklare nuförtiden. Men den största anledningen är att mäklare har möjlighet att titta runt för att ge konsumenten den bästa bostadslånet tillgänglig med den bästa långivaren också. Eftersom de är förtrogna med de olika långivarna, kan de enkelt få lånet för konsumenten att oavsett långivare som har den bästa servicen och räntor. Bortsett från detta, är de också medvetna om att det finns vissa områden där vissa långivare är mer strikt på jämfört med andra. På grund av detta kommer konsumenterna att dra nytta av den expertis av mäklaren i slutändan.

Emellertid är en nackdel med att välja en mäklare över långivaren eftersom det finns några som inte är bra med jobbet. Bortsett från att lämna ditt lån till en felaktig långivare, kommer de slösar bara din dyrbara tid. På grund av detta, är det viktigt för konsumenten att verkligen hitta en bra och en pålitlig mäklare som är kunnig i de olika produkterna som också erbjuds av olika långivare.

Å andra sidan, om du går direkt till en långivare, kommer du att ha en fördel av att ha ditt lån direkt arbetat som garant som är partner till ditt lån officer. Eftersom lånet officer agerar som säljare för bara en inteckning företag, kommer han att vara kunnig om produkterna mer än mäklaren. Detta beror på att mäklare arbetar för olika långivare medan officeren hanteras av endast en. På grund av detta, kan konsumenterna få fördelen av att veta direkt de frågor som när de ansöker om ett lån.

Emellertid kan direkta långivare ge endast konsumenten bara en uppsättning av produkter. Om konsumenten inte är kvalificerad för de produkter som presenteras för honom, då han skulle behöva gå någon annanstans och hitta en annan inteckning långivare. Detta kan slösa bort värdefull tid för konsumenten. Men om bolåneinstitutet kommer förhandsgodkänna konsumenten, då finns det en god sannolikhet att konsumenten kommer att välja det lån som erbjuds av långivaren.

Båda alternativen fungerar fint. Oavsett om du väljer en inteckning långivare mäklare vs inteckning, kommer slutprodukten kräver ändå att du ska ha en bra långivare och en bra mäklare. Det beror på om du inte gör det, är din tid slösas bort.