Fördelar och nackdelar med att arbeta direkt med en inteckning långivare

Vid utredning fastighetsfinansiering, har den genomsnittliga konsumenten inte tid, erfarenhet eller resurser som krävs för att adekvat bedöma uppsjö av låneprogram som finns. Av denna anledning, de flesta av köparna söka hjälp av en inteckning mäklare. Den roll som mäklare är att fungera som förbindelselänk mellan låntagaren och flera långivare, och presenterar funktionerna i de tillgängliga lånen. Men en liten andel av låntagarna väljer att göra benet arbete själva, snarare än att förlita sig på en mäklare, och de möter några olika utmaningar.

Fördelar – Några av fördelarna med att arbeta med en mäklare är enkelhet och effektivitet av kommunikation, en utbildad och erfaren assistent, en oberoende åsikt, tillgång till olika långivare och låneprogram som annars skulle förbises, och konsolidering av information för enkel jämförelse. De låntagare som väljer att arbeta direkt med en långivare kommer brukar uppleva snabbare godkännande, mindre komplicerade beslut, en representant med mer ingående kunskaper om tillgängliga program och lägre kostnader stängning.

Nackdelen – Bortsett från de olika fördelarna med dessa två alternativ är deras potentiella nackdelar jämfört med varandra. När en låntagare anlitar tjänster av en oberoende lån mäklare, kommer det att finnas högre avsluta kostnader, potentiellt högre räntor och en mer utdragen och engagerade process både före och efter en låneansökan lämnas även. De köpare som arbetar med en enda bolåneinstitutet måste förstå att de offra möjligheten att jämföra lån program från andra företag, kan de inte ta emot helt opartisk information, och de kan inte ha ständig interaktion med samma ombud under hela processen.

Det finns inget rätt eller fel val när börjar sökandet efter fastighetsfinansiering. Det viktigaste är förtroende och komfort nivå av låntagaren, och varje aspekt av fastigheter utlåning bör vara noga och grundligt utvärderas innan några slutgiltiga beslut eller åtaganden.