förbereder ett lån brev ändring svårigheter – tre grundläggande punkter för att inkludera

En välskriven umbäranden brev kan göra eller bryta din förmåga att bli godkänd för ett lån modifiering. Den svårigheter brev måste lägga ut varför du står inför ekonomiska svårigheter och varför du skulle kunna möta dina inteckning skyldigheter enligt reviderade villkor.

Förberedelse är alltid nyckeln till framgång, så att förbereda en checklista för att vägleda dig mot täcker alla aspekter som måste ingå i brevet umbäranden kommer att öka dina odds för godkännande. Nedan är de tre huvudpunkter som du behöver för att inkludera i ditt brev.

Ett. Förklara varför du står inför ekonomiska svårigheter. Visste du förlorar ditt jobb? Har du eller en familjemedlem nummer blir allvarligt sjuk? Har du gjort en alltför stor del av sjukvårdskostnader? Disposition för din inteckning bank de omständigheter som har satt dig i din nuvarande situation.

2. Skapa en kronologi eller tidslinje över din situation. Vad du vill kunna visa långivaren är att du inte var sena eller brottsligt i betalningar tills förmildrande oväntade omständigheter uppstod som orsakade din nuvarande finanskrisen. Du visar den bank som du har varit ansvarig gäldenär fram till tiden för din ekonomiska svårigheter.

Tre. Utarbeta en plan för din framtid. Låt långivaren vet att du är en stolt husägare som vill göra allt som står i din förmåga att möta dina skuldförbindelser och fortsätter att njuta av bostad. Om du planerar att sälja vissa objekt, låt dem veta att. Skissera en ny budget för dig själv och dela det med banken för att visa dem att du vidtar åtgärder för att skydda din investering.

Nyckeln till lån modifiering godkännande är svårigheter brev. Genom att visa att din långivare att din nuvarande situation var bortom din rimliga kontroll och göra ett löfte att uppfylla dina framtida skyldigheter, kommer du att ha en bättre chans att bli godkänd för ett hypotekslån modifiering.