förbättra din kredit värdering i tid för ett bostadslån

Det kan vara förödande att stängas för ett bostadslån / inteckning på grund av låg kredit. Om du funderar på att köpa din nästa hem men har stängts för ett lån eller de räntor du erbjöds var löjligt hög, då detta är mest sannolikt på grund av dåliga krediter och du måste ta några steg för att förbättra din kredit värdering .

Du måste komma ihåg att när en långivare tittar på en ansökan från dig för ett bostadslån och ser att du har låg / dålig kredit, kommer du att stängas ner, eftersom de kommer att överväga dig “riskabelt” att göra affärer med. De är inte säker på att du betalar dem sina pengar tillbaka.

Du kan förbättra din kredit värdering innan de ansöker om lån om du agera snabbt. Vänta inte till sista minuten när du ansöker om ett lån för att försöka höja din poäng. Det kommer att ta lite tid att få din kredit vände.

Anledningen till att du vill höja din kredit värdering först och sedan ansöka om lånet är att om din kredit värdering är bra, har du en bättre chans att få ett lån och en med en bättre ränta.

Som ett första steg, måste du få kopior av alla tre av dina kreditupplysningar. Titta över dem noga för att se att de alla matchar, och det finns ingenting i dem som inte borde vara där. Om du hittar något, måste du låta kreditvärderingsinstituten veta så snart som möjligt. Om du ser några negativa saker, men dessa är korrekta, måste du åtgärda detta genom att betala skulden off. Ring dina fordringsägare och göra ett arrangemang för att betala, även i små mängder.

Betala så mycket som möjligt på en regelbunden basis för att visa att du försöker hårt för att betala din skuld. Om borgenärerna ser att du försöker, kommer de att vara mer villiga att rapportera det till kontoren, vilket skulle påverka din kredit värderingar på ett positivt sätt.

En annan sak som fungerar för vissa människor bestrider en negativ post som de vet är rätt. Anledningen till att detta fungerar är att kreditvärderingsinstituten måste kontrollera uppgifter inom en viss tidslinje, om de missar deadline, de måste ta bort objekt från din rapport.

Detta är lagligt men rekommenderas inte, eftersom även om de tar bort objektet för nu finns det en möjlighet att det skulle ingå i rapporten igen när de har kontroll. Så det inte är värt ansträngningen.

Resten är bara god praxis, se till att alla dina andra räkningar betalas i tid och det finns ingenting utestående. Tro det eller ej, kommer sena betalningar visar på din rapport och sänka din score.

Tyvärr kommer en del saker att bli svårt att ha tagit bort från dina rapporter, men låt inte det hindra dig från att försöka hårt för att bli av med de negativa poster. Var inte rädd att be om en ny undersökning från företagen kreditupplysningsföretag, eftersom det ibland hjälper.

Om inte, måste du släppa fallet och koncentrera sig på vad som verkligen är viktigt – att försöka göra mer positiva poster visas på dina kreditkontroller. När du har gjort vad du kan för att förbättra din kredit värdering, börjar kolla runt för långivare att gälla för ett bostadslån.