förbättra din kredit efter konkurs

Har du titta någonsin filmen “Ensam hemma”? Med tanke på kredit efter konkurs är ungefär som den här filmen för många människor … kanske även du! Huvudpersonen råkar kvar hemma av sina föräldrar och han måste klara sig själv tills deras återkomst. Han är ensam och måste avvärja två “besvärliga inbrottstjuvar”. Försök att återupprätta din kreditvärdighet efter konkurs kanske känner, ibland, som om du är ensam och ta på världen!

Du bör ha i åtanke att den amerikanska högsta domstolen skrev, “Ett av de främsta syftena med den konkurslag är att ge gäldenärer en ny chans i livet och ett tydligt område för framtida insatser, obehindrad av trycket och missmod av befintlig skuld . ” Se, vill även Högsta domstolen att se dig lyckas!

förstå konkurs grunderna

Låt oss försöka förstå vissa konkurs grunderna. Till att börja med, är konkurs en juridisk process som, om det beviljas, innebär att du inte längre behöver betala de utestående balanser av vissa konton. Det innebär också att borgenärerna inte längre tillåtet att ringa, skriva eller på annat sätt trakassera dig om ditt konto. Vid slutet av en framgångsrik konkurs, kommer den presiderande makten “släppa” vissa utestående skulder. När processen är klar bör du ha mer disponibel inkomst till hands för att betala dina kvarvarande räkningar, förutsatt att du har intäkter tillgängliga för dig.

När ansvarsfrihet har utfärdats, låter federal lag “urladdade” skulder som ska rapporteras av kreditupplysningsföretag med en balans mellan noll. Om du hittar det här inte har hänt med någon av dina urladdade konton tvist balansen.

Det bör noteras att om du bestämmer dig för att ansöka om konkurs, kommer konkursen att redovisas på din kredit rapport för tio år.

Ett sätt att förbättra din kredit värdering efter konkurs är att hantera din återstående kredit och / eller betalkort klokt. Många människor använder termerna “kreditkort” och “betalkort” omväxlande, men det finns en skillnad. Kreditkortsföretag kan du utföra en balans från månad till månad och kommer att debitera dig ränta för privilegiet att göra så. Betalkort företag kräver att det utestående beloppet betalas i sin helhet av uttalandet förfallodagen. En vis gammal uggla kommer att hantera sina kreditkort som om de vore betalkort och därmed lära sig att hantera sina intäkter och kostnader och kommer att spara räntekostnader månad av kreditkortsföretag.

några tips

Skaffa ett kreditkort för saker du vill betala kontant för liknande gas eller varuhus inköp. Fördelen med denna typ av kort är att de har små gränser så att du kan börja att åtgärda din kredit situation. Men kom ihåg, måste du betala dessa av varje månad för att lyckas!

Hitta en cosigner för ett litet lån och betala det i tid!

Försök att gå med en kredit union. De kan vara en bättre källa för lån som en bil lån på grund av deras mål att hjälpa sina medlemmar.

Vissa människor kan inte behålla något av sin kredit / betalkort konton efter konkurs. Dessa människor skulle vilja få en osäker kreditkort efter konkurs för akuta utgifter eller att, i tid, förbättra sin kreditvärdighet. Många tycker det är svårt att göra och kan inte förstå varför, nu när de har mer disponibel inkomst tillgängliga för dem. Anledningen är att med ett lån med säkerhet, säger ett hem inteckning, om du standard på dina hus betalningar, kan banken återta ditt hem och ta igen sina förluster.

Men med en osäker kreditkort, är det kreditkortsföretaget oförmögen att återta de varor köpta med kortet och har ingen möjlighet att göra sig hel igen, utom genom din betalning av den obetalda skulden. I de flesta fall är det lättare att få ett billån!

På tal om bolån … Det finns vissa lån paket som inte kräver bortgången av en evighet för att kvalificera sig! Kort sagt, detta är också ett utmärkt sätt att återupprätta din kredit efter konkurs.

Så lyfter upp huvudet, är ingenting förstört för gott! Du kommer att överleva detta och kunna få kredit efter konkurs.