förbättra belåningsvärde när du remortgage

En fastighet remortgage sker när husägare beslutar att betala av sina lån genom att erhålla ett nytt bostadslån med den aktuella fastigheten används som säkerhet. Även om det finns en mängd olika skäl till varför en remortgage är anordnad, är det vanligaste att ge pengar för hem förbättringar, konsolidera olika skulder och inrätta ett litet företag. Om en annan långivare erbjuder en bättre ränta än husägare nuvarande inteckning då detta kan vara en bra anledning att se att remortgage också.

Den remortgaging processen inte, som regel kräver att husägare att ta ut ett annat lån bredvid den första, eller att lämna sin egendom, utan snarare den obetalda delen av de nuvarande lån flyttas från den gamla långivare till den nya – eller till samma långivare, men under ett nytt avtal.

Det kan finnas andra faktorer att beakta, men, såsom inlösen och avgifter reservation – liksom möjligheten av en straffavgift från nuvarande långivare, när remortgage skiftar lånet till en ny leverantör. Den nya långivaren får betalt för den nya ordningen, och det kan mycket väl vara ny kartläggning och överlåtelsehandlingar kostnader när fastigheten bedöms. Allt detta innebär att innan beslut fattas om huruvida remortgage, bör husägare noga överväga kostnaderna och fördelarna med en sådan åtgärd.

Den senaste forskningen visar att 2009 innebar en kraftig nedgång i antalet personer som arrangerade att remortgage, särskilt bland buy-to-let hyresvärdar: Siffror från Paragon Inteckningar fann att under det sista kvartalet av året endast 39 procent av dessa människor hade bytte sin inteckning – ett resultat av låga räntor, vilket gjorde idén om shopping för remortgages mindre attraktiva. Under rådande ekonomiska förhållanden, är dagens standard rörlig ränta (SVRs) ser fortfarande bra.

Det finns också problemet att buy-to-let erbjudanden sinar på grund av lågkonjunkturen, vilket lämnar många hyresvärdar utan möjlighet att inleda en remortgage eftersom långivarna kräver större insättningar eller ens stakes equity innan de godkänner ett lån.

Som en allmän regel, men de flesta rådgivare rekommenderar att personer med en nuvarande inteckning hålla sina arrangemang under regelbunden översyn och jämföra dem med andra erbjudanden på marknaden, så att de kan söka de bästa villkoren för att passa deras personliga situation och spara pengar – ofta kör in tusentals pounds per år.