förändring i luften för inteckning mäklare

En annan fortnight in 2009 och det finns en doft av förändring i luften. Men för varje god nyhet finns det fortfarande en sorglig historia om ett företag misslyckas och mer “Till salu / låt” skyltar på High Street.

På den positiva sidan finns det en stadig aptit för APF Auktioner som verkar ha en viss inverkan på swapräntor som är lägre över hela linjen med undantag för en kort period i slutet av januari. Det kommer att bli en nedgång i aktiviteten under de närmaste dagarna som alla väntar på MPC meddelande på Basränta morgon och volymer lätthet i upptakten till det dubbla Bank Holiday helgen. I dessa intressanta tider, är jag förvånad över att det inte har funnits en uppmaning till ett annat uttryck än Bank Holiday för att täcka dessa helgdagar!

Det finns också förbättra belägg för att egendom auktioner säljer höga procentsatser av fastigheter vid eller över riktpriserna. Men sedan om du någonsin har varit i en Savills Auktion med sin top man, James Cannon, vid fullgas du vet att han är det yttersta beviset på att du kan sälja is till eskimåer! Men bevisen kommer också från lik av Allsop vars resultat är live på nätet och du kan även videoström auktionen eftersom det sker – så mycket roligare än att försöka få kredit sanktioner från långivare som är ovilliga att ta ditt samtal låt ensam teckna en låneansökan.

Trycket industrin kan användas som en tidig indikator på nedåtgående trenden. Som en slump skulle ha det jag hade lunch med Sales Director för ett stort tryck företaget nyligen. Den större frågan för dem är kostnaden för papper som nästan är alla importerade och har skjutit upp i pris med mer än 50% under de senaste 6 månaderna. Hans verksamhet täcker ett brett spektrum av tryckta områden och han är övertygad om att vissa mycket stora utskriftsjobb nu händer på lägre kostnader som kommer att driva fler företag i konkurs. Så UK plc är ikapp med fastighets-och finansbranschen precis vid den punkt som vi kan bottna – det blir inte mycket tuffare än nu!

Traditionellt om det är bra väder under påsken, har mäklarna ökat visningar och försäljning följer – det skulle vara trevligt om vi hade en stabil och tillförlitlig räckvidd
bästa inteckning erbjudanden för att göra dem hända. Så ta på Northern Rock med statliga pengar för att driva in på marknaden och främja konkurrensen på utlåningen.