för-och nackdelar av en utländsk inteckning

förordet

Med den dramatiska och fortsatt ökning av fastighetspriserna i Storbritannien, många människor söker utomlands för att köpa ett hem. Andra människor är också erkänna möjligheten att köpa utomlands på en buy-to-let basis. Problemet är, att det kan bli sura när de kommer in i den invecklade hantera utländska advokater, banker och utvecklare. Ett område som har blivit mer flexibel, dock arrangera en inteckning utomlands. Denna artikel diskuterar hur man kan ta ut en inteckning i utlandet, påpekar nackdelarna och talar om vad skillnaderna är mellan en utländsk inteckning och ett brittiskt en.

europeiska och oss bolån

Du kan få en någorlunda konkurrenskraftig inteckning i USA och de flesta av de etablerade utomeuropeiska egendom marknader som Portugal, Spanien, Frankrike, Schweiz och Italien. Den tumregel är, desto mer etablerad på marknaden, då desto lättare är det, så på tillväxtmarknader som Grekland, Bulgarien, Polen och Israel, kan du få en inteckning – men priserna kommer att vara betydligt högre (se nedan), den belopp de kommer att låna mindre och de har också strängare lånevillkor. Det finns också en växande marknad i Karibien att överväga.

Det finns inte alltför många stora skillnader mellan en utländsk inteckning och ett brittiskt, men ha i åtanke att riskerna med att köpa en fastighet är samma som i Storbritannien. I Europa är det inte normen att se Inteckningar erbjuds bara ränta och det är mycket sällsynt att se buy-to-let bolån. De kommer oftast basera det belopp du kan låna hur mycket du tjänar snarare än hyresintäkter och även det är egentligen inte en marknad för självcertifiering bolån. Ett mycket bredare spektrum av utlåning finns i USA.

Positiva och fallgropar en utländsk Mortgage

I de mogna fastighetsmarknaderna som Frankrike, Spanien och i mindre utsträckning Portugal långivarna har blivit mycket mer flexibel när det handlar om brittiska köpare. Även saker kan ofta förändras ganska dramatiskt under perioden av en inteckning, är det värt att notera att räntorna i Europeiska gemenskapen är vanligtvis lägre än i Storbritannien. Problemet är att de låga räntorna börjar locka en hel del köp-till-låt investerare, som finner att den brittiska marknaden har börjat mogna.

Om du planerar att låta fastigheten ut inkomsten kan kvittas mot lånet skattemässigt. Kolla in skatteregler i landet ni föreslår att köpa in, men vissa har mycket dyra rikedom avgifter betalas på eget kapital. Låna pengar för att köpa snarare än att köpa direkt kan betyda att du undvika denna skatt. Som med alla dessa typer av finansiella transaktioner, är det förmodligen klokt att tala med en revisor eller skatterådgivare.

En av nackdelarna med att ta ut en utländsk inteckning är att, som det är i en annan valuta, ger det ytterligare ett lager av risk. Om, till exempel, går euron upp – det kommer att kosta mer att köpa valuta med ditt pund. Du kan dock minimera denna risk genom att använda tjänster som tillhandahålls av valuta specialister och banker för att fastställa växelkursen för en viss tid och hantera månatliga överföringarna.

Få luft under vingarna med en utländsk Mortgage

I varje land de lokala långivare alltmer catering för brittiska köpare och vissa brittiska banker kommer också att erbjuda bolån på utomeuropeiska egendom. Till exempel kommer Halifax ge bottenlån på fastigheter i Spanien och Barclays kommer att låna på fastigheter i de flesta av de mogna europeiska länder som Frankrike och Spanien och Italien.

Du kan använda ett brittiskt inteckning mäklare att forska utomlands bolån. Mäklare som Conti specialiserade på utomeuropeiska egendom köpa, medan andra mäklare, som Savills, råd om bolån på olika marknader. Barclays Bank, märker en tillväxt på marknaden, även lanserat en on-line tjänst som ger tips för människor som vill köpa utomlands.

Även om du kanske föredrar att ta itu med någon brittiskt du kan också använda ett utomeuropeiskt mäklare att ordna en inteckning. Annars kan du gå direkt till en långivare. Det är nog enklast om du använder en brittisk bank men tänk på att vissa utländska långivare har en brittisk närvaro. Flera franska organisationer har nyligen öppnat i London grenar riktas mot människor som vill köpa sina fastigheter och Pireus i Grekland har också lanserat en tjänst för brittiska baserade köpare.

Det är uppenbart att språket fördelen av att hantera en brittiska långivare och du kan frestas att gå för en med ett bekant namn. Om vår söker ett intresse bara inteckning du kommer antagligen behöva gå för ett brittiskt bank, eller åtminstone en med starka brittiska band. Till exempel flera stora europeiska banker har kopplingar till Royal Bank of Scotland och Barclays.

De flesta mäklare rekommenderar att prata med lokala långivare, så många erbjuda de billigaste erbjudanden och erbjuder det bredaste utbudet av fasta och rörliga räntor. Även långivare i den populära europeiska fastighetsmarknaden kommer nästan alltid anställa en engelsktalande grupp – så språket borde egentligen inte vara ett hinder.

Du kommer nästan säkert behöva kolla reglerna i det land du ska köpa, men en lokal långivare kan vara insats om du går för en specialist system som en France baserad sale and leaseback.

slutsats

Som nämnts tidigare, kan priserna vara lägre än i Storbritannien, till exempel i Frankrike, kan Spanien, Italien och Portugal de priser börjar så lågt som 3,5%. I de mindre etablerade marknader som Bulgarien och andra östeuropeiska länder de priserna kan börja på runt 6%, medan länder som Grekland och Cypern ungefär falla halvvägs mellan de två vid 5%. Den upplåning kriterierna är oftast tuffare än i Storbritannien och du bör räkna med att kunna låna endast cirka 70-80% av fastighetens värde.

Den dokumentation som du behöver är bevis på inkomst och du brukar ha att bevisa att du kan möta amorteringar via din egen förtjänst snarare än hyresintäkterna.