för-och nackdelar av en omvänd inteckning

copyright 2006 alvin Toh

För att kvalificera sig för en omvänd inteckning, måste husägare har eget kapital i sitt hem och vara över 62 års ålder. Han kan välja att ta emot medel från denna inteckning som en fast månatlig betalning, en klumpsumma, en kredit eller en kombination av dessa. Den inteckning kommer inte att betalas ut förrän han dör, säljer sitt hem eller flyttar ut ur sitt hem permanent.

Omvänd inteckning tillåter en husägare att tjäna pengar på det egna kapitalet i hans hem. Han kan använda medlen för andra ändamål, såsom att betala för hem förbättringar, medicinska kostnader, långsiktig hälsovård och semestrar. Många äldre amerikaner är att utnyttja dessa medel för att gå ihop. När sociala avgifter, besparingar och pensioner är inte tillräckligt för att finansiera levnadskostnader, kan vända inteckning bidra till att säkra de medel en husägare behov.

Medel från en omvänd inteckning är inte skattepliktig inkomst och har ingen inkomst begränsningar. Så, är de som är på sociala eller Medicare förmåner påverkas inte. Till skillnad från vanliga lån och inteckningar, det finns ingen inkomst kontrollera när de ansöker om denna typ av inteckning som inga månatliga återbetalningar krävs. Effektivt, kan du kvalificera fortfarande för en omvänd inteckning även om du inte har någon inkomst.

Trots de olika fördelarna med en omvänd inteckning, är det viktigt att överväga de nackdelar innan säkra en.

När husägare dör eller permanent flyttar ut ur sitt hem, kommer hem måste säljas för att betala av på lånet. Inteckning kommer bero på denna tid, i en klumpsumma. Om husägare eller hans arvtagare vill hålla hemmet, skulle de behöva göra betalningen på hem inom ett år av inteckning blir beroende. Omvänd inteckning är inte rätt alternativ för en husägare som inte vill sälja sitt hem.

Det finns ganska stora avgifter som är inblandade i en omvänd inteckning. Denna typ av inteckning är vanligtvis dyrare än en vanlig inteckning eller lån. I början, är husägare förväntas betala premie försäkringar för hypotekslån, originering avgift, bedömning avgift och kostnader stängning. I korthet kan en $ 200.000 omvänd inteckning har $ 10.000 värde av avgifter som arbetar med det. Avgifterna dras från lånet innan de medel som frigörs till husägare. Det kan finnas ytterligare service avgifter som beräknas uppstå under löptiden för inteckningen.

Om husägare fortfarande innehar en inteckning i hemmet när han söker upp den omvända inteckning, kommer inteckning måste betalas ut i sin helhet med medel från den omvända inteckning och / eller personliga medel som behövs.

Den största nackdelen med en omvänd inteckning är dess direkta kostnaderna. Innan du bestämmer dig för en omvänd inteckning, avgöra om det finns en annan typ av lån som kan uppfylla dina finansiella behov, men till lägre kostnader. Shop runt för att jämföra olika omvänd inteckningar från olika långivare. Det finns några statliga och lokala myndigheter som erbjuder lägre avgifter för vissa typer av omvänd inteckning.