för-och nackdelar av 80 20 inteckningar

Med tanke på att kostnaden för att äga ett hem allt blir dyrare, många människor vänder sig till bolån för att köpa sina bostäder. Några av dem är helt beroende av sådana lån för att göra sina inköp.

Ett exempel på bostadslån där hypotekslån försäkring inte ingår är 80 20 hypotekslån. Denna typ av inteckning ger låntagaren möjlighet att säkra två lån. Den inledande delen av en 80 20 hypotekslån innebär 80% av bostadens inköpspris. Den andra delen är 20% av det faktiska priset på hemmet. Låntagaren behöver komma upp med de sista kostnaderna för denna typ av lån.

Enligt vissa experter, ger 80 20 hypotekslån konsumenterna möjlighet att köpa hem med något behov av att göra någon handpenning. Detta är fördelaktigt för de människor som inte skulle vilja störa sina besparingar i ett försök att köpa ett hem.

Unga yrkesverksamma utgör en större andel av de människor som väljer 80 20 hypotekslån. Dessa är oftast människor som har bra inlägg på jobbet.

80 20 hypotekslån är ett bra alternativ för dem vars kredit sparande är bra men har ännu inte gjort tillräckligt med besparingar för att åta sig ett sådant köp. Denna typ av lån är också praktiskt för dem som hyr där de bor i. Kostnaderna för att betala hyra varje månad är i samma storleksordning som kostnaden för att betala för ett hem. I många fall, hyresgäster ofta inte kunna göra tillräckliga besparingar för att tillgodose erforderlig handpenningen. Därför i ett försök att köpa sina egna hem, dessa människor går för lån där de inte behöver göra en handpenning, eller åtminstone bara göra en liten betalning.

Men för att de ska kvalificera sig för sådana lån, är dessa människor som behövs för att ge en privata försäkringar för hypotekslån. Det är den 80 20 hypotekslån som inte behöver PMI. Istället stöder en 80 20 lån upp din ursprungliga lånet genom utfärdandet av ett topplån. Som hade sagts, är den första inteckning 80% av köpeskillingen i hemmet. Den andra inteckning är 20% av hemmets priset, förutom handpenningen.

Generellt är den ränta du måste betala för det andra lånet oftast högre än vad du betalar på den första. Den 80 20 inteckning kan du kombinera dina betalningar, effektivt ger lägre utbetalningar. Denna typ av lån har lägre månadskostnad än den ena med en PMI.

Olika långivare strukturera sina 80 20 program bolån annorlunda. Intresset för 80% av denna typ av lån kan ta sig olika former, dvs., Fast, justerbar eller ens intresse bara ränta.