för att spänna upp processen lån modifiering

Utestängning är alltid en kamp mot tiden. Även om ett bostadslån modifiering kan bromsa processen, har du färre alternativ ju längre du väntar. Inte alla långivare har personal eller erfarenhet för att hantera lån modifiering. Även med en kapabel advokat, kan processen dra ut på tiden i månader.

Men du behöver inte sitta och vänta. Det finns några saker du kan göra för att påskynda processen. När ditt hem lån modifiering pågår, kan dessa steg hjälpa dig att få mer positiva resultat.

Ett. Sätt allt på papper. Det är inte ovanligt att långivare, särskilt de mindre, att tappa kontrollen över din ansökan. För att undvika förseningar, se till att alla dina ansträngningar dokumenteras och arkiveras. Detta inkluderar alla de samtal du ringer och tar emot, både från din långivare och lån modifiering advokat. Spara kvitton för alla dina transaktioner och göra kopior så att du inte behöver släppa originalen.

2. Gör dina egna finansiella rapporter. En del av varje hem lån ändring är en finansiell kalkylblad, vilket kommer att vara din huvudsakliga grunden för kvalificering. De flesta långivare har sina egna former, men det skadar inte att göra din egen också. Om din långivare insisterar på att använda sina kalkylblad, åtminstone har du all information till hands.

Tre. Var så detaljerad som möjligt. För mycket information är bättre än för lite, och det begränsar möjligheterna att de ska ringa dig för mer information. En typisk kalkylblad för en inteckning ändring kommer att innehålla följande:

-Dina kontaktuppgifter (adress, telefon, hem och arbete telefon, fax och e-post)
-Information om din egendom, inklusive det uppskattade värdet
-Din nuvarande inkomst
-Eventuella extra inkomst, såsom välfärd, barnbidrag, etc.
-Din uppskattade totala värdet, inklusive andra tillgångar såsom fastigheter, investeringar, sparande och kontroll konton, IRAS, 401 (k), aktier och obligationer
-Skulder, såsom befintliga lån, månatliga räkningar, kostnader för läkarvård, och skatt

4. Håll alla dina räkningar. Den finansiella kalkylblad kräver att du gräva upp gamla räkningar och hålla fast vid de som fortsätter att komma. Detta kommer att hjälpa dig att hålla informationen så uppdaterad som möjligt. Du kan också behöva presentera dessa räkningar (eller kopior av dem) tillsammans med brevet umbäranden, vilket förklarar varför du behöver ett hypotekslån modifiering. Även om de inte ber om det, är det bäst att ta med dem ändå. På så sätt finns det ingen anledning för din långivare att tvivla ditt uttalande. Ju mer bevis du har, desto bättre dina chanser att få denna modifiering bostadslån.

Var noga med att lämna så mycket sanningsenlig och verifierbar information till ditt lån modifiering advokat så att de har möjlighet att sammanställa bästa fall att skicka dig din långivare.