Följ dessa steg för att refinansiera din inteckning

Med dagens bolåneräntor nära rekordlåga nivåer, fler och fler husägare refinansiering och realisera stora besparingar som följd. Även en skillnad på bara en bråkdel av en procentenhet kan leda till stora besparingar när de betraktas under decennier lång livslängd för en typisk hypotekslån, och för de flesta husägare, refinansiering nu bara gör bra skatte förnuft.

Men medan det är sant att potentialen för betydande besparingar är en stor drivkraft för de flesta villaägare att refinansiera, individer överväger refinansiering sina bolån fortfarande måste ta sin tid när man överväger långivare och avgöra vilka lån som är bäst för deras egna individuella behov. Följande riktlinjer är en bra start för de flesta husägare överväger hoppning på refinansiering trenden innan priserna börjar krypa uppåt igen.

• Överväg dina behov. Är din budget stram? Behöver du lite mer pengar i slutet av varje månad? Eller är du intresserad av att använda en del av det kapital du har byggt upp i ditt hem för att betala för en större utgifter? Då söker ett lån med låg ränta är vettigt för dig. Om, å andra sidan, är du en av de lyckliga människor som upptäcker att de har lite extra pengar att spendera i slutet av varje månad – kanske som ett resultat av en höjning eller befordran på jobbet, eller en ny, högre- betalande jobb – du kanske bättre överväger letar efter en prisvärd lån med kortare löptid. Typiskt priser för kortsiktiga lån är något högre än för 30 – och 40-åriga hypotekslån, men de har den fördelen att du kan betala av dina lån snabbare, befria dig från bördan av en inteckning på kortare tid än ett längre inteckning.

• Behöver du pengar för att finansiera ett större liv utgifter? Medan vissa husägare kommer att refinansiera befintliga lån balans, de flesta villaägare använder refinansiering som en möjlighet att dra tillbaka en del av det egna kapitalet i sina hem, för att betala för ett barns högskoleutbildning eller drömbröllop, ett fritidshus eller en gång- in-a-lifetime resa. Refinansiering är också ett populärt sätt att få stora mängder kontanter för att uppgradera och renovera hemmet, vilket resulterar i en ytterligare ökning av eget kapital och göra hemmet mer säljbara när det blir dags att sälja. Innan refinansiering ditt eget hem, se till att du till fullo utforska dina ekonomiska och personliga behov för de kommande åren och dra nytta av låga räntor pengar nu för att betala för eventuella behov och kostnader.

• leta efter det bästa erbjudandet. Precis som du gjorde när du fick din första inteckning, är det viktigt att leta efter det bästa när du refinansiera. De flesta långivare har idag webbplatser, vilket gör lån citat och information om villkor lättillgängliga. Förutom enskilda långivare webbplatser, många platser finns att erbjuda möjligheten att jämföra flera långivare i en vy, så att du kan se aktuell sida vid sida jämförelser av räntor, lån längd och andra villkor som kan ha en inverkan på den totala lönsamheten för ditt lån. Genom att erbjuda resultat i tabellform, dessa webbplatser kan du jämföra äpplen med äpplen, för att du gör rättvisa och korrekta jämförelser mellan långivare. De flesta av dessa platser har också information om eventuella specialerbjudanden med särskilda långivare, inklusive signering bonusar och avgiftsfrihet. Förutom webbsidor, överväga de ekonomiska och fastigheter avsnitt av din lokala huvudstadsregionen tidningen, och be om råd och rekommendationer av vänner, familj och arbetskamrater. Ofta är dessa individer har direkt erfarenhet av kundservice aspekt av särskilda långivare, med tanke på att du förmodligen kommer att ha att göra med långivaren för många, många år, är snabb, artig kundservice en viktig faktor.

• Förstå lånets villkor noggrant. De flesta husägare tror den lägsta räntan innebär det bästa erbjudandet. Men det finns många, många fler faktorer som går in i den kompletta lånepaket. När du tror att du har minskat din sökning till några få långivare, se till att fråga om specifika avgifter i samband med lånet, inklusive skattetillägg och förseningsavgifter, samt stängning kostnader, vilket kan lägga tusentals dollar till kostnaden för ditt lån . I många fall kan den lägsta räntan inte återspeglar den bästa övergripande lånepaket, så se till att leta noga.

• Läs avtalet – sedan läsa den igen. En inteckning dokument är ett bindande och juridiskt avtal, vilket innebär att du – och långivaren – är juridiskt skyldiga att följa de villkor som anges i inteckning dokumentet. Precis som alla juridiska dokument, är det viktigt att du läser lånehandlingar ordentligt innan du skriver, som noterar alla frågor du har när du läser. Se till att ha alla dina frågor besvarade på ett tillfredsställande sätt innan du signerar.

För många husägare, refinansiering att dra nytta av dagens låga bolåneräntor är ett klokt finansiellt beslut. Bara vara säker på att du tar dig tid att helt förstå lånet processen innan du skriver, för att säkerställa att du får alla fördelar refinansiering har att erbjuda.