Följ dessa grunderna för att hitta en inteckning långivare

Det viktigaste steget för att hitta en inteckning långivare som är trovärdig är att fråga nära släktingar och vänner som redan är husägare i området, om vem de skulle rekommendera. Vänner och familj kommer att ha erfarenhet av några av de långivare och kunna ge en seedad listan för att snabbt begränsa sökningen. Genom att gå först till betrodda vänner, nya bostadsköpare undvika fruktlösa processen en bred svepande angreppssätt, minska ner det från början.

När hemmet köparen har namnen på ett fåtal långivare, besöker en etablerad företagskultur bank kommer att ge ytterligare utbildning om hur man hittar en inteckning långivare. Etablerade bankerna anställa sina egna långivare, och ett hus shopper får besluta att en av dessa är en bra passform för hans eller hennes process. Ännu viktigare, stora banker ger gedigen utbildning i ämnen som FHA lån, låneräntor och inköpsstrategier.

Visst kommer någon bra långivare gör också detta, men eftersom företagens anläggningar tenderar att ha overhead styr politiken, är deras inställning garanteras oavsett vad en köpare innebär att tabellen i termer av ekonomi eller erfarenhet. Efter att ha fått en bra utbildning, är nästa steg att börja jämförelse shopping. Köpare som tar sig tid att jämföra shop innan de hittar en inteckning långivare alltid hitta en bättre passform för deras behov än de som gör ett mindre välgrundat val.

Den shopper bör göra det till en vana att besöka flera bolåneinstitut i staden där de söker. Det är viktigt att ta tid under denna del av processen som att välja rätt långivare kommer att vara skillnaden mellan en frustrerande (och ännu dyrare) erfarenhet och en smidig, billigare övergång. Med de många betonar att köpa ett hem – vara den personens första eller femte – det sista köparna vill ha är en påträngande eller ointresserade långivare.

Även om det inte skulle vara så i en perfekt värld, kommer många långivare interagera med sina kunder baserat på de statistiska faktorer som den potentiella köparen ger till bordet. Den finansiella förmåga, årsinkomst och bostadsmarknaden kunskap kan alla påverka hur köpare behandlas. Att hitta en långivare som respekterar klienten för hans eller hennes ekonomiska ställning är viktigt att göra en så stor köp.

Det hjälper att göra förberedande studier innan jag talar med långivare. Människor som har en lista med välgrundade frågor att ställa långivarna har bäst chans att se hur var och en fungerar. Vem köparen väljer beror till stor del på personlig interaktion och preferenser, men genom att ställa krävande frågor, kommer långivare som bara bryr sig om en försäljning bli tydligare som kommer långivarna som bryr sig om att tillfredsställa köparens behov. Att köpa ett hem är stressande. Para ihop med en kunnig och omtänksam långivare är nyckeln till framgång.