Florida inteckning mäklare diskuterar värdet av tålamod

det är ditt liv

Om du planerar att köpa ett hem inom en snar framtid, eller om du planerar att refinansiera din nuvarande inteckning, bör du förstå vikten av det beslut som du är på väg att göra. Ordet hypotekslån kommer från två franska ord. Det första ordet MORT betyder död, och det andra ordet GAGE ??betyder löfte. Tillsammans de betyder i praktiken att du är på väg in i en död löfte. Detta låter lite dystert och kan överskatta allvaret i åtagandet att du är på väg att göra, men oavsett hur man ser på det en inteckning är en seriös satsning som förtjänar din uppmärksamhet.

pre-kvalificering vettigt

Jag har varit en Florida inteckning mäklare sedan 1989 och driver en inteckning företag som tjänar delstaterna Florida, Georgia, Massachusetts, och Virginia. Jag talar till ett stort antal människor på en daglig basis om sin ekonomi. Ofta människor kommer att ringa och be om att bli pre-kvalificerad månader innan de har påbörjat processen med att leta efter ett hem. Detta är något som vi uppmuntrar starkt. I vissa fall kan dessa blivande husägaren är perfekt kvalificerade och det finns lite att de behöver göra för att förbereda sig för att göra en formell ansökan om inteckning. Men detta är ett undantag från regeln. Majoriteten av människor som vi talar med kan vinna mycket på att organisera sin ekonomi innan ansökan.

tålamod ger färdighet

När vi ser att en blivande hem ägare kan dra nytta av en del förberedelser innan shopping för ett hem vi är glada att kunna hjälpa dem strukturera en detaljerad plan. I de flesta fall 60-90 dagar av förberedelser är tillräckligt att flytta en låntagare i position för att kvalificera sig för en bättre inteckning med en lägre ränta. Skulle du bli förvånad över att höra att många människor har svårt att vänta den extra par månader för att köpa ett hem? Detta är trots det faktum att de kanske har hyra i flera år innan man överväger bostad. Det verkar som det ögonblick då tanken på att köpa ett hem kommer för de flesta människor de känner sig tvingade att börja shoppa. Vänligen överväga fördelarna med lite tålamod.

en procent går långt

Såvida du inte är väl kvalificerad och har perfekt kredit kan du upptäcka att lite förberedelser kommer att spara mer än en hel procentenhet på din ränta. Som ett exempel, om du skulle låna 250 tusen dollar en enda procentenhet på din kurs innebär en skillnad på 164 dollar per månad. Det blir upp till nästan två tusen dollar per år – och sextio tusen dollar under livet av din inteckning. För många människor de årliga besparingar på två tusen dollar kan väl användas på andra saker. Det kanske inte är troligt att du kommer att få din inteckning för en fullständig trettio år, men oavsett, kommer de potentiella besparingar lägga upp.

plocka upp telefonen

Plocka upp telefonen och ring din vänliga inteckning mäklare. Som en Florida inteckning mäklare är dessa samtal som jag älskar att få. Beredda kunder gör vårt jobb lätt. Berätta för din inteckning mäklare som du planerar att köpa ett hem eller refinansiera inom en snar framtid. Be om deras råd. Du bör särskilt fråga dem vad saker du kan göra under de kommande två eller tre månader som kan göra en skillnad i din ränta. En god inteckning mäklare kommer att köra din kredit gratis och vara villiga att ta sig tid att se över hela din situation.

spelet planen

Alla har en annan situation så de råd som din inteckning mäklare kommer att ge dig kommer naturligtvis att vara skräddarsydda för dig. Men det finns flera viktiga kategorier som kan ha störst inverkan på din förmåga att kvalificera sig för det bästa och lägsta kostnad inteckning möjliga. Innehållet i din kredit rapport kommer att vara mycket viktigt. Det finns en hel del kraftfulla kredit reparation strategier som din inteckning mäklare kan antyda vilket skulle kunna ha en betydande inverkan på din kredit värdering inom en sextio dagars tid. Utöver din kredit de andra kategorierna inkluderar din inkomst, dina tillgångar – inklusive hanteringen av några presenter du kan ta emot och din egendom. I vart och ett av dessa fall finns det strategier för förberedelser och dokumentation som kan göra hela skillnaden.

copyright 2007 James W. kemish. allt innehåll. alla rättigheter reserverade.