florida inteckning mäklare diskuterar intresse endast refinansiera alternativ

justerbar sats inteckning popularitet

Under de senaste fem åren nästan fyrtio procent av alla bostadsköpare utvalda justerbar ränta inteckningar. I början av 2004 tecken på inflation börja visas. Dessa indikationer tryckte Federal Reserve i handling. Från juni 2004 till juni 2006 Federal Reserve höjde styrräntan 17 gånger. Effekterna av dessa höjningar var att driva upp de korta bolån index som avgör målet eller helt indexerade ränta på dessa justerbar ränta inteckningar. Låntagare som haft nytta av dessa låga produkter betalning inteckning nu befinner sig med betydligt högre räntor som sina bolån justera.

korta räntor upp

Denna ränteläget har en silverkant. Avsikten med Federal Reserves agerande under denna period var att inflationstrycket krafter som skulle ha lett till högre långa räntor. Som i detta ögonblick, har Federal Reserve varit framgångsrika och långa bolåneräntor har varit nära rekordlåga nivåer. Federal Reserve har varit så effektiv att de långa räntorna som trettio-åriga bolån är nu lägre än justerbara erbjudanden ränta inteckning.

långa räntorna ned

Den anomali i långa räntorna faller under korta räntorna kallas av ekonomer som en inverterad avkastningskurva. Detta fenomen är närvarande ger den bästa möjliga refinansiera miljö för låntagare som nyligen har upplevt en ökning av deras justerbara bolåneräntor. Ingen har varit glada om att titta på sina månatliga betalningar ökar. Men tänk det alternativscenario där korta och långa räntor kan ha rört upp tillsammans gör det omöjligt för låntagare att refinansiera till ett överkomligt inteckning.

alternativet arm oro

En av de mest populära inteckning program av denna tid var den negativ amortering lån. Detta lån typen har märkt av många olika namn, inklusive alternativet arm. Detta lån kan låntagarna att göra en betalning baserat på en räntesats som ofta är betydligt lägre än den effektiva eller helt indexerade, takt. Låntagarna väljer denna låga betalningsalternativ finner sig äga mer än de ursprungligen lånat. Florida inteckning mäklare ursprung betydande antal av dessa inteckningar som fastighetsvärden skjutit i höjden och köpare var ivriga att hitta sätt att göra sina hem betalningar överkomligt.

den nya fasta ränta endast inteckning

En ny produkt har framkommit som har blivit ett oerhört populärt alternativ för låntagare som vill att refinansiera och behålla sina betalningar bostadslån på ett minimum. Detta program är det nya trettio år fast ränta endast inteckning. Intresse endast inteckningar tillåter en låntagare att betala bara ränta på ett lån och därigenom minimera sina betalningar. Tills helt nyligen dessa räntor endast program bara fanns på justerbar ränta inteckningar. Det innebar att i en kort tid, allt från två till fem år, skulle räntan endast funktionen ut och priset skulle justeras. Denna kombination av händelser har potential att mer än fördubbla låntagarens månatliga utbetalningen.

en varning

Denna nya typ av fast ränta endast inteckning kombinerar tryggheten i en fast ränta inteckning med en attraktiv låg ränta endast betalning. Liksom tidigare versioner av intresse endast program intresset bara perioden är för en begränsad tidsperiod. Dessa nya program har förbättrats på denna aspekt av inteckning samt genom att förlänga intresset bara perioden till tio år. Det finns en varning för att vara medveten om. Trots att räntan kommer att ligga fast när lånet övergår från ett intresse bara lån till en helt återbetalat lån vid utgången av tio år, är avskrivningstiden begränsad till de återstående tjugo åren. Förändringen från ett intresse bara betalning till ett tjugo år skrivs betalning kommer att märkas och bör planeras för.

marknadsfaktorer

En annan faktor som driver på denna utveckling för att refinansiera är den försvagade fastighetsmarknaden. Som en Florida inteckning mäklare jag har sett en betydande ökning av antalet låntagare som har beslutat mot att sälja sina hem, utan i stället att refinansiera. Refinansiering i ett intresse bara program för många låntagare är det mest attraktiva alternativet. Många av dessa samma människor refinansiering av sina negativ amortering lån som vill hålla sin betalning på ett minimum och samtidigt sätta stopp för den omvända amorteringseffekt av sina nuvarande bolån. Den försvagade fastighetsmarknaden har vidare betonat vikten av att upprätthålla rättvisa. Det finns lite att vi kan göra åt marknadskrafterna, men vi har kontroll över de lånemöjligheter som vi väljer.

copyright 2007 James W. kemish. allt innehåll. alla rättigheter reserverade.