Florida inteckning första gången hem köpare glädjas

Slutet på en epok

I oktober 2006 subprime bostadslån industrin börjar att bryta ner. Wall Street investerare, uppföljning av fallissemang av inteckning portföljer och oroat över den fortsatta nedgången i fastighetspriserna beslutade landet att sluta köpa subprimelån. I mars 2007 hela subprime branschen som vi visste att det var borta.

det förflutna

Första gången hem köpare hade utnyttjat de enkla riktlinjer som erbjuds av dessa långivare och hade sökt sig till fastighetsmarknaden i drivor. Under de senaste fem åren ungefär tjugotvå procent av alla hem köpte utnyttjade dessa subprime inteckning produkter.

den förändrade marknaden

Med nedläggningen av subprime industrin miljontals potentiella bostadsköpare söker nu efter alternativa inteckning produkter som kommer att rymma deras finansiella och kredit-profiler. Ännu viktigare är de miljontals människor som redan har köpt hem med subprime-lån och är nu på jakt efter ett sätt att refinansiera. I de flesta fall har dessa husägare möter justerbar ränta funktioner som hotar unaffordable betalningar. Utan ett sätt att alternativa hem finansiering dessa låntagare kan tvingas sälja sina hem.

framtiden är här

Det är en lösning som vi starkt rekommenderar. Fannie Mae American Dream Engagemang erbjuder det mest spännande, prisvärd lösning bostadslån som vi har sett. För att citera Fannie Mae, “Många amerikaner fortfarande förbises, bristområden och överdebiterat i sitt sökande efter prisvärda homeownership.” Vid fastställandet sina mål, strävar Fannie Mae att “utöka tillgången till homeownership för första gången Hem köpare och bidra till att höja minoritet homeownership priser med slutmålet att stänga homeownership klyftan helt. ”

Fannie Mae till undsättning

Detta åtagande leder till flexibla, ackommoderande, och låg kostnad hem finansiering tillgänglig för låntagare med mindre än perfekt kredit och restriktiva budgetar. Men det är inte allt. Läsa i riktlinjerna noga man kommer att upptäcka några fantastiska och tankeväckande kriterier. Bland dessa riktlinjer ingår en överraskande och liberal ersättning för “papperslösa inkomster”, utökad säljare bidrag tolerans, och en total avsaknad av sparande och kapitalförvaltning kassakrav. Alla dessa flexibla regler möjliggör den lägsta kostnaden, inga pengar ner inteckning program tillgängliga överallt. Låt oss titta på några av höjdpunkterna.

kredit krav är enkla

Kredit värdering krav är nu det enklaste av alla de inga pengar ner inteckning program som finns på bolånemarknaden. Riktlinjerna möjliggör en värdering av 620, men med måttliga kompenserande faktorer långivare kan godkänna lån med poäng så lågt som 600.

inga bostäder historia krävs

Ytterligare Flexible Credit kriterier omfattar inga krav på en tidigare bostad historia. Inga pengar ner inteckning program krävs traditionellt att du bevisa tid historia hyresbetalningar. Detta program är undantaget. Du kanske har levt med dina föräldrar eller en partner och hade inget deltagande i månatliga bostadsbidrag.

intäkter begränsningar

Inkomst riktlinjer tillåter låntagare att tjäna upp till 125 procent av HUD median-inkomsten för fastighetens område. Till exempel, kan Florida inteckning låntagare i Palm Beach County tjäna upp till $ 69.875 per år och ändå kvalificera sig för programmet. Georgia inteckning sökande köper bostäder i Fulton County kan tjäna upp till $ 86,625.

inkomster begränsningar kan frångås

Tjänar du mer än gränsen? Det finns en stark möjlighet att du fortfarande kvalificera sig. Fannie Mae kommer att lyfta inkomsten begränsningen helt om den egendom som du köper eller refinansiering faller in i någon av sex kategorier som de har bestämt sig för att vara förtjänta av ackommoderande finansiering. Jag kan känna din förfäran. Kanske du funderar på att ditt hem inte möjligen kan vara i ett av dessa områden. Du kanske blir förvånad. Åtta av tio fastigheter som vi kontrollerar våra kunder finns inom ett av dessa områden.

häpnadsväckande ingen inkomst verifiering ersättning

Kanske det mest överraskande aspekt av detta program är att intaget av odokumenterad inkomst. Fannie Mae tillåter upp till ett tusen dollar per månad av inkomster från en rimlig källa som skall användas. Varken källan till inkomsten eller inkomsten i sig måste dokumenteras. Du behöver bara ange det i din ansökan. Denna regel ger en nick till den arbetande person som innehar en sida, helg eller kväll jobb, ofta för att göra slut möter. Som en Florida inteckning mäklare jag är glad att rymma dessa hårt arbetande låntagare som annars inte skulle kvalificera sig. Exempel på acceptabla intäkter inkluderar någon som arbetar inom finans som hjälper människor att förbereda skattedeklarationer på sidan, en snickare som extraknäcker som en hantlangare, eller en arbetare som klipper gräsmattor på helgerna.

gör din dröm

Kontakta din vänliga inteckning mäklare idag och fråga om Fanny Mae Amerika dröm Initiative. Oavsett om du är på marknaden för ett nytt hem, eller i behov av refinansiering din nuvarande fastighet detta program bör övervägas.

copyright 2007 James W. kemish. allt innehåll. alla rättigheter reserverade.