Florida inteckning en sann historia

hur snabbt vi glömmer

Du kanske blir förvånad att höra att Prime Rate var vid tjugo procent i mitten av 1981. Detta verkar fantastiskt med dagens måttstock. Märkligt nog var det inte en avvikelse för dessa tider. Inflationen kördes hög och Federal Reserve försökte innehålla dessa krafter. Bolåneräntor speglas nästan förflyttningen av Prime Rate. Arton procent bolåneräntor var vardagsmat.

priser flytta ner

År 1989 när jag blev Florida inteckning mäklare klassar hade lättat till elva procent sortiment. Och i mitten av 1990 då bolåneräntorna först in de ensiffriga vi firade.

och priserna går upp

Från den dagen år 1990 till juli 2004 räntorna gjorde ingenting men nedgången. Folk verkade ta det för givet. Jag minns att i början av 2004 fanns det ingen brist på förståsigpåare som skjuter att priserna kommer att falla tills de träffar noll. Kanske du tror att jag skojar. Jag är inte. Det är människans natur. Om vi ??ser något som rör sig i en riktning som vi ofta tror att det kommer att fortsätta för alltid i samma riktning. Men när det kommer till ekonomin, visar historien annars.

skiftet

I juli tidvatten skiftade slutligen och Federal Reserve började ökande priser. Det var ungefär vid denna tid som jag träffade Bob och Michelle. Eftersom räntorna fallit under det föregående årtiondet de stod och tittade på andra människor att tjäna pengar med fastigheter. Och trots det faktum att priserna rörde sig uppåt fanns ingen brist på gurus prognosticating att fastighetsvärden aldrig skulle sluta öka. Kanske du minns denna villfarelse.

Komma in i spelet

Efter allt, hur kan fastighetspriserna någonsin går ner, gör de inte det längre. Det var en bra en. Tja, hade Bob och Michelle höga förhoppningar. De bestämde sig för att ta allas råd och börja köpa Florida fastigheter. Inledningsvis verkade många andra Florida bolånekunder. De hade bra kredit, fin inkomst, och lite besparingar. Jag var glad att se dem köpa sin första bostad. De kvalificerade bekvämt och allt var bra. Ett par månader efter stängning på deras nya hem var de tillbaka för mer. Denna gång valde ut ett duplex som de kände skulle göra en stor hyresfastigheter. De kvalificerade och jag var glad för dem.

den stora spela

Flera månader senare ringde de mig på telefonen. De köper en 700 tusen dollar stad hem. Det var under konstruktion, och de hoppades att vända det rätt efter stängning så att de inte skulle behöva bära skulden. De föreställde sig en snabb vinst på två hundra tusen dollar. Jag blev lite förvånad och efter kontroll matten jag var bestört. Jag sa till dem att de inte kunde kvalificera sig och varnade dem att om marknaden var långsam och de var tvungna att bära fastigheten efter stängning de skulle spännas.

reglerna ändras

Jag har inte hört från dem i nästan två år. Förra veckan ringde. De hade använt en annan Florida inteckning mäklare att köpa staden hem och när bygget var gjort de hade stängt. Nu har de burit fastigheten i sex månader och har inte kunnat sälja den. De har tagit en andra inteckning i sitt primära hem för att ha råd att hålla upp och har samlat femtio tusen dollar i kreditkort skuld.

att gå ihop

De kallade mig för att undersöka andra sätt att få pengar så att de kunde fortsätta att bära stad hem. De tror att marknaden har bottnat och kommer snart att vara skyhöga igen precis som det alltid gör, åtminstone det är vad deras fastigheter investerare vänner säger till dem. Låter den här berättelsen bekant? Bob och Michelle är inte ensam, långt därifrån. Miljontals amerikaner hoppade in i fastighetsbranschen spelet och försöker nu att gå ihop.

vet när man ska lägga

Jag hörde precis tillbaka från Bob och Michelle. De bestämmer sig för att minska sina förluster och sluta vänta på hemmet värden att återhämta sig. De har talat med en fastighetsmäklare och gett honom instruktioner för att sänka priset på den stora staden hem förrän det säljer. Detta var utan tvekan ett svårt beslut för dem att göra. Det är svårt att ge upp drömmar om att göra en massa pengar. Men ibland lönar det sig att veta när man ska kalla det avslutas.

copyright 2007 James W. kemish. allt innehåll. alla rättigheter reserverade.