Florida husägare förlorar kampen, men det är inte på grund av att bankerna

Sedan starten MFI-Miami över två år sedan, har jag sett en hel del galenskap när det gäller avskärmning räddning. Sakfråga, du kan kalla det den vilda, vilda västern i Florida och med den senaste tidens exponering av Robo-undertecknarna i de traditionella medierna, har det bara blivit värre.

I Florida ensam, har antalet advokater avskärmning försvar exploderade från 12 i juni 2008 till över 500 idag. Av de 500 var nästan 95% av dem arbetslösa tidigare titeln advokater eller företagets advokater som hoppade på avskärmning “tåget” eftersom de såg dollartecken och ville hålla upp sitt utseende framgång. För att förvärra problemet de flesta av dessa advokater är groteskt enligt-kvalificerade för att utöva denna typ av lag och de flesta överladdning kunder eller ta betalt för arbete som inte utförs.

Till exempel berättade en MFI-Miami klient mig att hans advokat debiteras honom en initial $ 5000 hållare plus en månatlig hållare på $ 1000 per månad när det enda advokaten gjorde var en anmälan om utseendet på den ursprungliga avskärmning hörsel.

Florida domstolar är så backlogged med ärenden att om en husägare dyker upp i den inledande avskärmning utfrågning med en advokat, oftast husägare fallet får placeras på botten av den ökända högen av 45-60,000 andra avskärmning fall. Detta köper husägare vid minst ytterligare 12 månader i huset innan avskärmning kvarnen blir runt till arkivering längre pappersarbete låta advokat för att göra $ 17.000 från kunden för i huvudsak göra någonting mer än att göra en resa till tingshuset.

Jag har haft Florida klienter också berätta om advokater som tog $ 3500 från dem som en upfront hållare bara vara fastnat utveckla en telefon relation med advokat Paralegal eftersom advokaten var aldrig runt eller skulle aldrig återvända telefonsamtal.

Nu, inte få mig fel. Det finns några mycket bra och välrenommerade advokater gör avskärmning försvar i Florida. Bortsett från de som jag arbetar med på min sida, det finns människor som Peter Ticktins i Ft. Lauderdale, Thomas Ice i West Palm Beach och april Charney i Jacksonville som gör ett fenomenalt arbete och vem vinner. De vinner eftersom de vet hur man processa fall.

Till skillnad från en viss “Utestängning aktivist” advokat som då inte övertyga en domare om fördelarna med hennes argumentation fortsatte sedan att lägga domarens bokslut på hennes hemsida och skrek partiskhet eftersom pensionen och fond domaren har investerats i innehåller lager i storbankerna.

Nu är jag inte en advokat eller spelar jag en på internet, men det var absolut en av de största fårskalle flyttar jag någonsin sett. Allt detta gjorde var försegla ödet av hennes klienter i detta län till ett öde av att leva i en kartong under en I-95 bron överfart. Jag hatar att säga det till folk, men INForUTA, domare allt tal! Domarna agerar som om de är Natoländer. Ett angrepp på en är ett angrepp på dem alla. Så oavsett vad domarna kan säga offentligt, privat denna advokat är klar i detta län. Dessutom har nästan varje fond eller pensionsfond (offentliga och privata) pengar placerade i banker eller tillgångar som säkerhet för upp till 3 år sedan ansågs säkra placeringar.

Medarbetare från samma advokatbyrå närmade också en bloggare från en stor nyhet organisation ber honom att ligga med sin chef för att få dem en press pass så de kunde ta en kamera i den tidigare nämnda domare rättssalen.

Dess berättelser om fårskalle advokatbyråer som denna som inte bara ger juristkåren ett dåligt namn, det är en av anledningarna till domarna som begränsar åtkomsten till rättssalen över Florida till avskärmning aktivister. Det gör även jobben för företagen som vinner mycket svårare på grund av det stigma det skapar

De flesta av dessa advokater har också orealistiska krav från Florida rättsväsendet. En advokat från den västra sidan av Florida krävde i sin blogg idag att domare granska varje avskärmning ansökan även om de är obestridd och att genom att inte göra det skapar en konstitutionell kris.

Jag hade en advokat från Floridapanhandlen ringa mig efter att ha läst en av mina artiklar klagar raketen adresslapp situationen i Florida. Han var i chock när jag berättade mina advokater i South Florida inte verkar ha ett problem. Det är sanningen, de verkligen lyckats argumentera sina rörelser framför raket Docket domare. Faktum, var en av mina ärenden som profilerade i Miami Daily Business Review tillbaka i april framför en raket Docket domare som avslog Wells Fargo yrkande om dom efter förenklat rättegångsförfarande och även bunden fallet över för rättegång.

Ett av skälen, varför advokater MFI-Miami arbetar med har stor framgång är på grund av de professionella relationerna de har utvecklat med domarna. Som en framstående rättegång advokat i Detroit gång sa till mig, “En bra advokat vet lagen, en stor advokat vet domaren.”

Till skillnad från de flesta advokater avskärmning försvar i Florida som tar en defaitistisk attityd och planerar att göra någonting mer än att fördröja eventuell avhysning för husägare så länge som möjligt, MFI-Miami advokater vinna eftersom de inte är rädda för att skapa strategier som placerar sig att vinna. Exempelvis kan MFI-Miami advokater offra avsiktligt en motion utfrågning i syfte att inrätta motpartens ombud för ett smack ner på en framtida förhandling.

Framgångsrika advokater kommer att säga att de lyckas eftersom de har memorerat, The Art of War av Sun Tzu och de behandlar varje fall som om de spelar schack. När man försöker att förutsäga ett resultat, de inte bara lägga till A plus B till samma C, tillsätt de C till D för att ta reda på vad som är lika med E. Min erfarenhet har varit mest Florida advokater vill stanna vid C och kallar det en dag.

Avskärmning kvarnar över Florida hålla vinna i domstol inte på grund av korrupta domare eller på grund av “Rocket Dockets” men eftersom avskärmning försvarsadvokaterna antingen vill argumentera juridiska teorier drömt upp av Neil Garfield eller aktivister avskärmning med ingen utbildning i ekonomi eller utlåning eller de bara vill mjölka avgifter från husägare. Rocket dockets och korrupta domare erbjuder en bekväm ursäkter från advokater för att motivera varför de inte kunde besegra en punk kid som är högst fem veckor från juristlinjen eller att motivera sina avgifter för att göra ingenting.