Florida FHA lån räddar dagen

När vi har en tendens att vända på radio eller TV allt vi tenderar att höra om är hur ekonomin kraschar hårt. Det kommer att vara mycket skrämmande för en första gången hem köpare. Är din kredit klokt nog? Hur är dina tidigare anställningar? Och efter allt det läskigaste frågan av alla … handpenning. Tja, det finns hopp. Det kallas Florida FHA lån.

Även FHA pekare inte anger ett visst antal poäng krav, de flesta långivare behöver din mellersta poäng att vara minst 620. Fem Stjärnor Mortgage innehåller ett program som kan tillåta dig att gå så lite som en 530 mitten poäng så länge du kommer att kunna bevisa åtminstone ett par års värde av hyra historia. Annorlunda än så, är det enda annan sak de behöver 2 öppna handel linjer som visar att du har fått betalt i tid för minst 12 månader. Öppen handel linjer kan vara kreditkort, bil betalningar, studielån etc. Och på tal om studielån, ha i åtanke, måste du vara aktuell på alla federala lån för att vara i stånd att kvalificera sig för FHA.

Just nu att vi har en tendens att fick äran av metoden, låt oss tala om anställning historia. FHA är inte så strikt när det gäller det. Låt oss säga att du bara startat din telemarketing jobb förra månaden. Som förmodligen skulle innebära att du inte kan få godkänt, eller hur? Fel! Så länge du har fått varit i samma typ av arbete i minst ett par år (det är det område en gång) då du är ok. Nu kan du inte gå från att arbeta som servitris på en sekreterare och räkna det som samma typ av arbete, trots allt, om inte du var i fakulteten vid den tiden och nu du arbetar i branschen du besökte skolan för.

Se, saker börjar dyka upp mycket lättare, eller hur? Så, låt oss tala om handpenning. Om du skulle gå konventionella, skulle du behöva om 20% ner. På en $ 100k lån som är $ 20k! Vem har så mycket pengar just nu? Med FHA du bara vill placera 3.five% ner. Det är endast $ 3500. En hel del bättre utgångsläge, säger du? För att inte nämna att du får den begåvad med en släkting eller låna den från din 401k. Det enda ställe det kan inte komma från den leverantören, är dock att ingen stor grej eftersom FHA tillåter säljaren att betala upp till 6% för avslutande kostnader (och stänga priserna är oftast aldrig mer än om 5%)

Så nu när du inser att du har verkliga val, hur om att ge oss ett beslut om att förmå Dig att pre godkännande brev. Vi har en tendens att kan pre kvalificera dig om femton minuter och berätta exakt hur mycket du har råd. Med denna skrivelse ni är inställda på att starta huset ser!