flexibla tracker inteckningar – två för en

En flexibel tracker inteckning ger det bästa av två världar, är den bästa delen av vilken flexibilitet faktorn. Flexibilitet syftar på det sätt du kan göra dina betalningar på din inteckning, det är helt acceptabelt att göra stora utbetalningar eller ens för låga utan alltför mycket krävs administration eller formulär att fylla för att göra, flexibiliteten byggs in i affären så att du inte drabbas av påföljder . Den flexibla tracker inteckning är särskilt tilltalande för dem som har en inkomst som varierar, egenföretagare eller säsongsarbetare eller kanske de som får en rejäl årlig bonus.

En överbetalning inte ådra sig något straff, det fungerar till din fördel. Genom att göra en överbetalning du minska den totala skuldbeloppet på ditt lån eller hur länge du hade tänkt att ha arrangemanget. Overpayments kan göras om och när du vill, det kan vara regelbundna månatliga tillägg till din återbetalningsbeloppet eller de kan vara en stor klumpsumma från ett arv eller en bonus kanske. Likaså kan underpayments ordnas varigenom en betalning semester kan tillåtas, beroende på din ekonomiska situation och ditt konto historia. Denna typ av avtal kan vara fördelaktigt när ett nytt barn kommer till familjen, lindra några av de omedelbara finansiella påfrestningar ett sådant tillägg för med sig. Även en betalning semester kommer att förlänga den tid du måste betala på ditt bolån kan göra detta uthärdligt.

Den tracker del av inteckning innebär att räntan på ditt lån “spår” eller följer upp-och nedgångarna på basen utlåningsränta som fastställs av Bank of England. När saker är stadig och stabil du inte kommer att se någon större skillnad i ditt flexibla tracker inteckning men om det finns en hel del aktivitet och nedskärningar och höjningar aviserade månad måste du absorbera de fluktuerande priser och betala ut därefter. Om du följer den finansiella nyheter du kommer att vara medveten om nedskärningar eller ökningar utlåningsräntan och vara beredd på att det kommer att påverka på ditt lån återbetalning. Men har du ingen kontroll över vilka skattesatser Bank of Englands apparater och inget tak till de höjder som stiger kan klättra. Denna oförutsägbarhet kan vara stressande för många inteckning innehavare särskilt om de är i en kategori av anställning där arbete på provision enda grunden eller beroende av andra faktorer.

En av de saker som skulle kunna sätta upp en person som söker ett flexibelt tracker inteckning är den totala erforderliga i avgifter för tjänsten, de tenderar att bli dyrare att installera än andra typer av bolån. Tidig återbetalning avgifter [ERC] skulle vara oöverkomliga för en stor inteckning så kolla det finstilta för detaljer. Ganska ofta en flexibel tracker inteckning inte kommer att erbjuda 100% lån till värde [LTV] på ett hus utom de som erbjuder en högre utlåning avgift, en ökning som skulle kunna göra lånet oattraktivt. Även tracker anläggningen får endast köras under en viss tid innan den återgår till standard rörlig ränta [SVR] så du borde verkligen granska dina papper innan du skriver på den streckade linjen som en informerad kund.