flexibla tracker inteckning det bästa av två världar

Flexibel tracker inteckningar, enkelt uttryckt, är en flexibel inteckning plus en tracker inteckning. Det vill säga, det är en inteckning affär som kombinerar funktionerna hos både flexibla och tracker modeller inteckning.

den flexibla delen av affären

Flexibel tracker inteckningar ger flexibilitet till inteckning betalningsplanen. Låntagare i detta arrangemang har möjlighet att över betalar, underpaying och helgdagar betalning. Det är en inteckning plan, perfekt för egenföretagare som inte har konsekvent inkomster strömmar, och kräva att sådana flexibla verktyg. Dessutom hjälper detta alternativ också långsiktig finansiell planering och kontroll. Alla förväntade och oförutsedda kostnader kan mycket bättre hanteras i denna affär. Till exempel kan de som genomgår ett jobb övergång undanhålla tillfälligt avbetalning och därmed bättre förvalta de återstående kostnaderna. Under tiden de som har råd över betalningar kan göra extra inbetalningar och njuta av det faktum att de hjälper till att betala tillbaka sina lån i förtid. Så, om du älskar att vara din egen chef och vill ha bättre kontroll över din ekonomiska situation, är en flexibel inteckning alternativet.

trackern del av affären

Flexibla tracker inteckningar, förutom den ovan angivna flexibilitet funktionen också distribuera principen om ett spårningssystem. Detta koncept kopplar räntekostnader på lån med Bank of England (BOE) basräntan. Inteckning ränta i en tracker modell är en hastighet som varierar med Bank of Englands basränta, med en fast variation limit. Denna variation kan vara över eller under basräntan. De exakta klausuler i inteckning schemat varierar dock. Till exempel i ett fåtal fall hastigheten kan vara förknippade med BOE kurs för ett antal år följt av en fördefinierad struktur. Här fördefinierad struktur bör noga analyseras för att säkerställa optimala fördelar.

Bland de olika för-och nackdelar med denna inteckning typ, är en klausul som förtjänar särskilt omnämnande avsaknaden av övre gräns. Eftersom tracker inteckning varierar med basräntan, kan det gå upp på obestämd tid och effekterna kan bli betydande på sikt.

Kombinerade flexibla tracker inteckning affär

Ovanstående beskrivs funktionerna i både inteckning planer dvs flexibel och tracker kombineras i detta paket. Den bolåneräntan beror på BOE basränta och lånet betalning struktur möjliggör även flexibla betalningar. Tar tid att åka runt och kolla de funktioner som erbjuds med varje typ av flexibel Tracker inteckning affär.

Flexibel tracker inteckningar har just beskrivits i ett lättförståeligt format av en inteckning som kan vara ganska komplicerat. Det finns många om och men i affären, vilket kanske inte är så lätt att tyda. Till exempel, vissa affärer har ett ERC – Tidig återbetalning avgifter. För stora bolån, skulle detta drabba fickan hårt.

Likaså LTV – är lån till värde annan funktion, som förtjänar tillbörlig uppmärksamhet. LTV är förhållandet låneutrymme och fastighetens värde. Inte alla Flexibla tracker inteckningar erbjuder 100% av värdet på huset och om de gör det kan en högre utlåning avgift.

En annan klausul som ibland inte är särskilt tydlig är den övre och undre gränsen för upplåning, försäkringsavgifter och andra inte så uttryckligen förklarat, att inteckning avgifter. Dessa kanske inte verkar mycket viktigt i inledningsskedet, men de små asterisker kunde enkelt lägga-på ohanterliga belopp vid senare skeden.

Den flexibla Tracker Mortgage är ett intelligent koncept med rikliga alternativ. För att klargöra vilken typ av affär du köper in, är det lämpligt att söka expertråd från en oberoende inteckning rådgivare. Den rådgivare hjälper dig att utforska nyanserna av flexibla tracker inteckningar, med personliga faktorer beaktas.