flexibla betalningsalternativ inteckningar

Med de flesta inteckningar, är din betalning samma varje månad. Men vad händer om din lön är inte så vanlig? Vill du kunna variera din inteckning betalning, beroende på ditt kassaflöde? En option ARM – även kallad flex-ARM eller pick-a-betalning lån – tillåter dig att göra just det.

Hur fungerar det?
En option ARM är en justerbar ränta inteckning med en twist. Du behöver inte betala ett fast belopp varje månad. Istället skickar långivaren en månatlig rapport med upp till fyra betalningsalternativ. Du väljer helt enkelt det belopp du vill betala denna månad och sedan skicka in din betalning.

Alternativen varierar, men här är den vanligaste menyn:

Minsta betalning: Detta är beräknat med en “initial” ränta som kan börja så lågt som 1,25 procent. Eftersom denna betalning är så lågt, det är nyttigt för månader när du inte har mycket kontanter i handen, kanske för att du väntar på en provision eller bonus check. Men varje obetald ränta blir uppskjuten, eller läggs till kapitalbeloppet av lånet, så din huvudsakliga växer.

Ränta Endast: Du betalar all ränta, men ingen av huvudmannen. Detta minskar inte din inteckning balans, men det tillåter dig att undvika skjuta intresse.

30-år skrivs: Detta matchar den månatliga utbetalningen av en inteckning avskrivs på 30 år vid den aktuella räntan. Det inkluderar både amortering och ränta.

15-år skrivs: Samma som ovan, men skrivs av över 15 år. Detta är den högsta månadskostnaden. Välja det tillåter dig att minska din huvudman snabbare än något annat alternativ.

Det finstilta
Den största nackdel med alternativ Arms är att dessa lockande inledande priser är kortlivade. De låga minsta betalningar som gör dessa inteckningar så lockande kan öka dramatiskt. Dessutom, vart femte år, är lånet omarbetning – som är en ny amorteringsplan upprättas för att säkerställa att de återstående saldo kommer att betalas ut i slutet av lånets löptid. När det händer, kan den minsta betalningen skjutas ännu högre.

Vad mer, om du skjuter för mycket intresse, kan du nå vad som kallas negativ amortering. Om saldot ökar till 10 procent till 25 procent (beroende på statens lag) är större än den ursprungliga huvudmannen, är omarbeta ditt lån automatiskt och du måste börja betala fullt avskrivna takt, vilket kommer att öka din månatliga betalningar.

En annan potentiell nackdel med optionsrätt vapen är att de är mer komplicerat än de flesta andra inteckningar. Bostadsköpare kan bli förförd utan att helt förstå hur mycket de minsta betalningarna kommer att öka på lång sikt. När de månatliga beloppen går upp, kan dessa människor upplever betalning chock.

Om du vill veta mer om flexibel betalning inteckningar, besök http://www.lendingtree.com/cec/yourhome/yourmortgage/open-arms.asp