flexibel inteckning guide

I dagens ständigt föränderliga värld, människor behöver mer och mer flexibilitet när det gäller att låna och inteckningar. Med detta i åtanke, är fler och fler långivare som erbjuder vad de benämner som “flexibla” inteckningar. Däremot kan begreppet “flexibel” betyder en massa olika saker. Om du är osäker på vilka inteckningar är flexibla och vad fördelarna med en flexibel inteckning är, då denna artikel kan vara till hjälp för dig.

Vad betyder flexibel?

Även om det finns en hel del inteckningar som påstår sig vara flexibel, det finns vissa saker som definierar en verkligt flexibel inteckning. Det finns fyra huvudsakliga kännetecken du bör titta efter när man fastställer om en inteckning är flexibel. Dessa är:

· Att få overpay
· Att få UNDERBETALA
· Att kunna ta betalt semester
· Räntan beräknas dagligen

overpayments

En av de bästa funktionerna i flexibla inteckningar är förmågan att betalar för. Med traditionella fasta återbetalning inteckningar, det finns inget enkelt sätt för dig att betala mer än din fasta återbetalning varje månad. Om du har en flexibel inteckning, då du kommer att ha möjlighet att betala så mycket du kan varje månad. Detta innebär att under de goda månaderna du kan påskynda processen med att betala din inteckning tillbaka. Om du regelbundet betalar för mycket så kan du spara tusentals pounds i räntebetalningar.

underpayments

Underpayments är en annan användbar funktion i flexibla inteckningar, men de bör användas sparsamt. Om du inte kan göra återbetalningen i en viss månad, då kan du bara betala så mycket du kan, effektivt underpaying på din inteckning. Även om detta är bra eftersom det hindrar dig från försumliga, det finns inblandade påföljder. Ju mer du UNDERBETALA, desto längre inteckning kommer att pågå eller de högre dina återbetalningar efteråt kommer att bli.

Betalning semester

Betalning semester liknar för låga, men de kan du helt stoppa betalning för en tidsperiod. Även om detta kan låta tilltalande, det finns oftast begränsningar. Långivare kommer inte låta dig ta en betalning semester om du har betalat i det förflutna, och efter semestern kommer du att betalar igen för att få de återbetalningar tillbaka på schemat. Men betalning semester är användbara för människor som är egna företagare eller som vill ta en paus från arbetet för personliga skäl.

Övriga förmåner

En annan fördel med flexibla inteckningar är möjligheten att låna tillbaka pengar från din inteckning. Om du har betalat i det förflutna, men är nu i behov av extra pengar för att finansiera hem förbättringar eller något annat inköp, då du kan låna tillbaka pengarna som du har betalat. Även om du kommer att ändra din inteckning termer igen, få ett lån till en kurs av din inteckning är den lägsta personliga låneräntan du kan komma.

Om att ha flexibilitet och möjlighet att betalar för mycket och UNDERBETALA är viktigt för dig, så ska du definitivt välja en flexibel inteckning.