flera inteckningar för fastigheter att investera

Hjälp har anlänt till för fastigheter att investera med nyheter från Fannie Mae ändra antalet tillåtna inteckningar. Tidigare var den maximala 4 belånade egendomar tillåtna per låntagare, och som av 1 Mars 2009, kan maximalt uppgå till 10 bostäder med bolån. Den uppdaterade policyn gäller för enskilda eller gemensamt ägande av en till fyra enheter ålderdomshem.

Fastigheter investerar kan spela en viktig roll på bostadsmarknaden återhämtningen. Den nya möjligheten att köpa förvaltningsfastigheter hem med hjälp av konventionella bolån bör hjälpa påskynda försäljningen av avskärmning inventering som har saktat av kravet för investerare att betala kontant.

Denna nya källa till hem finansiering tar bort ett stort hinder för att investera, men, men det kommer med några konservativa kvalificerade riktlinjer. Fannie Mae är i första hand söker erfarna fastighetsinvesterare med hög kvalitet kredit.

Nya fastigheter investerar krav omfattar följande:

• Köp av en enhet förvaltningsfastighet kräver en 25% minimum handpenning.
• Att köpa en två till fyra enhet egendom kräver en minsta kontantbetalning på 30%.
• Ett fastighetsbolag investerare måste ha en minsta kredit värdering av 720 för att kvalificera sig.
• Investeraren inte kan ha någon inteckning misskötsel inom de senaste 12 månaderna.
• Det kan inte finnas någon historia av konkurs eller avskärmning under de senaste sju åren.
• Hyresintäkter dokumentation med två års skattedeklarationer visar alla hyresfastigheter.
• 6 månader reserver av princip, räntor skatter, är försäkringar som behövs för varje fastighet.
• Ett begränsat kontantuttag refinansiera är tillgängligt med max 70% lån till värde.

Investeraren måste fylla i och underteckna ett 4506 blankett beviljar långivaren tillåtelse att begära kopior av federala skattedeklarationer direkt från IRS. Före bolån stängning, måste långivaren få IRS kopior av skattedeklarationer eller avskriften och validera noggrannheten.

Den politiska förändringen skapar ett positivt steg för ekonomin, men kommer stränga riktlinjer begränsa området för kvalificerade fastighetsinvesterare, och lämnar många potentiella investerare på sidlinjen. Dock kan denna situation leda till en tillväxtmöjlighet för investmentbolag partnerskap, grupper och klubbar, som är utformade för att sammanföra ekonomiska och kredit resurser att utnyttja köpkraften av enskilda investerare.

Fastighetsinvesterare med god kredit och stabila intäkter kunde partner med andra som har de nödvändiga medlen tillgängliga. Detaljerna kan utarbetas för att ange graden av engagemang för varje partner, fördelning av pengar, plus processen för hantering av inteckning och fastigheter transaktion.