fler villaägare gå ifrån sina lån

“Underwater” har blivit populär term för ett hypotekslån som är högre än ett hem aktuellt marknadsvärde. Enligt en nyligen New York Times artikel, så många som 4,5 miljoner amerikaner befinner sig i denna situation. Det är som varje hem i Los Angeles plus varje hem i Boston för undervattensbruk. Forskning har visat att när hemmet värdet sjunker till under 75 procent av bostadslån, människor allvarligt överväga försumliga på lånet och bara gå iväg från huset.

Detta är inte ett beslut lätt, speciellt när en person har råd att betala lånet varje månad. Detta är till stor del ett nytt fenomen, något som folk skulle inte ha ansett bara ett par år sedan. Anledningen till överväger en sådan orimlig alternativ som går bort från en skuldförbindelse är att höga amorteringar inte bygger någon rättvisa.

Obama-administrationens lån ändring program som var tänkt att bekämpa vattnet inteckningar och skenande räntor har gjort mycket för att åtgärda heller. Den var avsedd att hjälpa miljontals husägare, men verkligheten är att det har hjälpt en bråkdel av detta antal. Bankerna är inte särskilt positiv till val som de anser husägare gjorde villigt och är i hög grad ovilliga att ompröva eller ändra lån.

Linjen mellan en bank avskärmning och en ägare-initierat standard är bra, i bästa fall. De båda ruin kredit. Absolut inte alla dessa 4,5 miljoner husägare kommer att gå bort, men en beräkning kommer antalet omkring 17 procent. Också enligt New York Times artikel, är projektionen som 10 procent av alla villaägare kommer att vara i denna situation i slutet av året.

“Den överväldigande delen av människor som har negativt eget kapital stanna i sina hem och fortsätta att betala,” sade Michael Barr, biträdande finansminister för finansiella institutioner. Med andra ord, folk pratar om det, men verkligheten utrota familjen och förstör deras kredit är alltför stor risk för de flesta människor. Dessa dagar en kredit värdering används för mer än att få ett kreditkort eller ett hypotekslån. Kredit värderingar och historia används av potentiella arbetsgivare och även forskarutbildning skolan att utvärdera kandidaterna.

Eftersom försäljningen av tidigare ockuperade hem tog en större än förväntad nedgång i december, förblir situationen på bostadsmarknaden industrin oklart. Under de senaste två åren, har hem värden sjunkit i genomsnitt 30 procent i hela landet, men mer än 50 procent på vissa marknader. Medianvärdet hem Försäljningspriset är nu runt $ 180.000 vilket är en 1,5 procentig ökning från året innan och den första årliga uppgången sedan augusti 2007. För de husägare som drunknar i negativt eget kapital, är hemma värden förvisso inte stiger tillräckligt snabbt. Simning ifrån en undervattens inteckning skulle kunna bli en populär sport.