fler tillsynsmyndigheter kommer inte att lösa problemet på bostadsmarknaden

En av de stora missuppfattningarna om avskärmningen krisen, kollaps av banksektorn, och resulterande ekonomiska depression har varit att det var alldeles för lite reglering av inteckning och ekonomiska sektorer av ekonomin. Tyvärr har den exakta motsatsen tenderade att vara fallet, med så många lagar, regler och förordningar att det skulle vara nästan mänskligt omöjligt för alla företag eller enskilda att känna dem tillräckligt väl för att kunna följa dem.

I själva verket har det stora antalet federala lagar för att reglera bostadsmarknaden och konsumenternas utlåning industrin serveras till köpare invagga hem och ägare i en falsk känsla av säkerhet, snarare än att tillhandahålla effektiva kontroller över ekonomin. Medan vissa regler var tänkta att begränsa utlåningen till dem som inte hade råd att betala tillbaka sina lån, har andra åtgärder vidtagits av lagstiftare och tillsynsmyndigheter uppmuntras direkt sådan utlåning.

Således, husägare nu inför avskärmning som sätter tilltro till den federala regelverket för att hjälpa dem att spara sina hem kan upptäcka att dessa byråer deltog i bostadsboomen genom att uppmuntra artificiella prishöjningar. Nu med kollapsen av bubblan och åtföljande nedgång i hemmet värden, visas dessa byråkratier ges hundratals miljarder dollar för att hjälpa villaägare att lösa ett problem som de ursprungligen hjälpt till att skapa.

Nedan är en lista över några av de federala eller semi-federala organisationer eller tillsynsorgan som hade relevans för bostadsmarknaden, som alla misslyckades med att se bubblan, förutspår en kollaps, eller effektivt hantera nedfallet från stigande avskärmning priser :

konferens för statliga banken handledare
federala finansiella institut undersökning rådet
Federal Reserve Board och Federal Reserve System
Federal Housing Administration
Institutionen för bostäder och stadsutveckling
Fannie Mae
Ginnie mae
freddie mac
Office of Federal bostäder företaget tillsyn
rättvis bostäder och lika möjligheter kontor
amerikanska finansdepartementet ekonomiska brott Enforcement Network
Federal Trade Commission
Office för Comptroller av valuta
Office of Thrift Supervision
National Credit Union Administration
Department of Agriculture
veterens administrering
Department of the Treasury

Och dessa är bara de tillsynsmyndigheter som hade relevans för bostadsmarknaden. Andra organ såsom Securities and Exchange Commission hade mer kontroll över de finansiella värdepappersföretag, hedgefonder, och jättar bank. Dessa var de företag som gjorde så mycket för att blåsa upp bubblan och sprida risken för en kollaps på utländska marknader och hela amerikanska ekonomin. Semi-privata företag som de kreditvärderingsinstitut är också frånvarande från listan ovan.

Kan någon mer reglering eventuellt har stoppat bankerna från förstöra förödelse över hela ekonomin? Det har arméer av federala byråkrater som sitter i kontor över hela landet som tog skattebetalarnas pengar i utbyte för tillsyn bostadsmarknaden och finansiell sektor av ekonomin. Istället för att ge effektiv reglering, främjat de den falsk känsla av trygghet så många husägare och investerare misstag köpt in.

Listan ovan inkluderar inte heller de olika statliga och lokala myndigheter som är spridda runt om i landet och som sysselsätter ännu fler byråkrater förmodligen att se till konstgjorda bostadsbubblor, rovdjur lån och utom kontroll avskärmning priser aldrig hända i deras jurisdiktioner. Har alla misslyckades också i sina public service-uppdrag som staten med våld tar pengar från samma husägare och konsumenter påstås för skydd?

Hundratals, om inte tusentals, av tillsynsmyndigheter i hela USA har belastats med att göra vissa att fastighetsbubblan och kollaps aldrig hända. Alla av dem har misslyckats, trots de stora summor pengar som de kan lämpligt (eller skriva ut i tomma luften, i fråga om Fed). Och nu husägare förväntas ge samma byråer ännu mer av sina pengar för att skydda mot mer skada görs för ekonomin?