fler personer som söker inteckning råd

Fler människor är ute efter att få inteckning råd från officiella mäklare – det är nyheter från webbplatsen unbiased.co.uk, som hävdar att antalet människor som söker råd från inteckning mäklare har ökat med 24 procent sedan samma period (JAN-JUN ) förra året.

Nästan 45.000 sökt råd om bolån under första halvåret av 2010, i motsats till bara 36.000 under första halvåret 2009, var den större majoriteten av som första gången köpare. Verkställande direktör för unbiased.co.uk, Karen Barrett, säger att detta är goda nyheter för hypotekslån industrin i Förenade kungariket som helhet, notera att den kommer tillsammans med andra positiva utvecklingen för industrin såsom mer konkurrenskraftiga erbjudanden, en återgång till högre territoriellt begränsade viseringar, fler bolåneinstitut in faktiskt verksamheten och en motsvarande ökning av både nya och befintliga konsumenter.

“Parallellt med dessa positiva drag inom branschen, har konsumenterna börjat återfå sitt förtroende för bostadsmarknaden,” Ms Barrett påstår. “Våra senaste statistiken är en mycket tydlig signal om att det är inte bara marknaden som är på väg att återhämta sig, men att konsumenterna är tillbaka, söker aktivt att undersöka sina lånemöjligheter … Vi tror att den tumultartade period vi har gått igenom har lett till att fler människor söker expertråd på sina lån. ”

Siffrorna har sammanställts genom att sammanställa en rapport om antalet personer som väljer att “hitta en inteckning rådgivare” sökfunktionen på unbiased.co.uk egen sajt.

Denna artikel är inte avsedd och inte på något sätt ge råd. Om du behöver inteckning råd bör du tala med en kvalificerad, hela marknaden, oberoende inteckning rådgivare.