fler husägare fruktar repossessions i lågkonjunktur

Omkring sex miljoner britter fruktar deras hem kommer att återtas, enligt ny forskning från konsumentorganisationen, Vilket?.

Villaägare känner av smärtan med 62 procent av den arbetsföra befolkningen mycket oroliga för att de eller deras partner kan förlora sitt jobb, och mer än fyra av tio gemensamma inkomster hushållen är oroliga att de inte skulle kunna betala sina lån om de viktigaste inkomsttagare förlorat sina jobb.

Repossessions fruktar för britter
Samtidigt är en fjärdedel av inteckning innehavare, cirka 4,2 miljoner människor, orolig att de kan gå in i negativt eget kapital under nästa år och cirka 73 procent av inteckning innehavare tror att regeringen borde göra mer för att förhindra repossessions.

Negativt eget kapital är när värdet av ett hem är mindre än hypotekslån tas ut på det, vilket innebär att husägare inte skulle kunna betala tillbaka hela lånet om de skulle sälja sitt hus.

Den nuvarande ekonomiska situationen har visat vilka risker som höga bostadslån till konsumenter, med över tre fjärdedelar av människor tror att 100 procent inteckningar bör förbjudas.

Vilket? uppmanar till brådskande åtgärder för att skydda konsumenterna från effekterna av lågkonjunkturen och dämpa deras farhågor om framtiden. Konsumenten mästaren vill ha ett förbud mot integrerat över 100% bolån, robust skydd mot människor som förlorar sina hem på grund av oprioriterade skulder, och för staten att tvinga långivare att bli en del av husägare Mortgage Support Scheme om de inte ansluter sig frivilligt.

Vilket? privatekonomi förkämpe, Doug Taylor, säger: “Det är förfärligt att sex miljoner människor är rädda att förlora tak över huvudet med folk spendera sömnlösa nätter oroa förlorade arbetstillfällen och repossessions, måste industrin visa att den vill vinna tillbaka förtroendet hos. den brittiska allmänheten genom att fullt ut anamma regeringens initiativ. ”

Repossessions högsta på mer än ett decennium
Antalet repossessions sades ha träffat en 12-årshögsta med husköpare förlorar 40.000 fastigheter under 2008. Dessutom numret kunde sväva i år – privata prognoser från företagen bostadslån pekar på minst 75.000 repossessions under 2009.

Siffror för förra året, släpptes idag av rådet hypotekslångivare, är den värsta sedan bostadskrisen i början av 1990, när repossessions slår 75.500 år 1991. De står 55 procent högre än de 25.900 fastigheter våld uppgivits av husköpare under 2007.

CML generaldirektör, Michael Coogan, varnade: “Det verkar vara en kraftig ökning av fall där låntagare lämnar tillbaka sina nycklar eller överge egenskaper vi vill poängtera att låntagare att kontakta sina långivare och arbeta med dem innan du tar detta steg, eftersom det kan. finnas andra lösningar.

“Låntagarna är fortfarande ansvarig för sina skulder även om de lämnar fastigheten, så arbetar genom sina problem är mycket mer sannolikt att vara i deras intresse.”

Han tillade: “Vi vet att den uppsjö av program och initiativ är skrämmande, och vi har ett nära samarbete med statliga och rådgivning organ för att försöka förenkla den information som finns tillgänglig, och se till att de låntagare som kan kvalificera sig för hjälp att få tillgång till information och rådgivning som de behöver i rätt tid. “